Noutati :

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis vine in sprijinul tinerilor inovatori din domeniul agro-alimentar

15 septembrie, 2014 - 02:57 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
0

Joi, 18 septembrie, Centrul Regional de Afaceri gazduieste conferinta finala a proiectului „NO-BLE Ideas”. Proiectul vine in sprijinul tinerilor inovatori din domeniul agro-alimentar, carora le pune la dispozitie servicii specifice care vizeaza promovarea si sustinerea acestora, prin idei aplicabile in domeniul agro-alimentar, care sa-i ajute sa se dezvolte si sa se prezinte, dar si sa identifice oportunitati de finantare si colaborare pentru intrarea pe piata din domeniu.

„Acest proiect face parte din Programul de finantare de Cooperare Transfrontaliera din Sud Estul Europei, avem sapte parteneri, liderul proiectului fiind din Italia. Ideile de inovare care le-au avut tinerii pe tot parcursul proiectului au fost selectate in Bulgaria, in martie 2014.   Din 147 de idei, 14 au fost selectate si finantate  de catre Unuiunea Europeana si de catre alti investitori. Romania a depus 25 de idei si a fost selectata cea care face referire la plante bio, din domeniul farmaceutic. „ a declarat Florica Chirita, director general CCIAT.

In cadrul proiectului a fost creata o retea de local-pointuri, in fiecare tara existand cate o locatie in care tinerii pot primi informatii, consultanta , astfel incat sa-si desfasoare mai departe, in perioada de sustenabilitate de 5 ani, activitatea. Cu idei noi, care vor fi, din nou, analizate si selectate.

In Romania, acest local point este la Camera de Comert, Industrie si Agricultura din Timisoara, in timp ce in celelalte tari participante el este amplasat in sedii de universitati, institutii de cercetare si in alte locatii similare acestora.

„Ideea care a stat la baza acestui proiect este aceea a unei retele pentru tinerii inovatori. Sustenabilitatea si functionalitatea acesteia este asigurata prin acest sistem de birouri interconectat, local pointuri, din cele 7 tari vizate de proiect. Serviciile sunt de consultanta: generala, in marketing, finante, management, contabilitate, probleme juridice, instruire si formare profesionala, mentorat si coaching, sprijin pentru activitati de cercetare-dezvoltare in domeniul agro-alimentar si promovarea unor idei inovatoare, precum si finantarea acestora. Incercam sa sprijinim tinerii inovatori prin gasirea unor surse de finantare adecvate in diferite stadii.”  a completat Flaviana Lobont, project manager.

In cadrul conferintei de incheiere a acestui proiect vor avea loc prezentari ale unor teme de actualitate din domeniu, transmisii live ale marturiilor actorilor implicati in proiect si prezentari video ale activitatilor desfasurate, mese rotunde.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...