Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis sustine politicile europene de mobilitate a fortei de munca

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de partener al Proiectului Q-placements.Net, in colaborare cu Inspectoratul scolar Judetean Timis, organizeaza luni, 29 septembrie 2014, orele 10.00 – 12.30, in Sala CEDO a  sediului CCIAT din P-ta Victoriei nr. 3, etaj 1, un eveniment dedicat promovarii si sustinerii politicilor privind mobilitatea fortei de munca sub genericul: „Parteneriat si networking  in formarea profesionala la locul de munca”.

Tematicile care vor fi abordate vizeaza:

Rolul mobilitatilor in dezvoltarea competentelor in procesul educational;
Importanta parteneriatului in proiecte de mobilitate;

Povesti de succes in atragerea de resurse financiare si realizarea concreta a mobilitatilor: bune practici in implementarea proiectelor de mobilitati in unitati de invatamant si firme din timisene, testimoniale;

Surse de finantare pentru proiectele de mobilitati si colaborare in retele tematice.

Tematicile vor fi sustinute de specialisti in domeniu, inspectori scolari, cadre didactice, manageri de firme, consultanti CCIAT. Intervenient si moderator al evenimentului: lector univ. Vasile GHERHEs – sociolog Universitatea Politehnica Timisoara.

Alaturi de conducerea CCIAT – dna Florica CHIRIta, Director General si a Inspectoratului scolar Judetean Timis – prof. Aura Codruta DANIELESCU, inspector general scolar, la actiune au fost invitati sa participe directori, profesori si elevi de la licee si colegii din judetul Timis, organizatii guvernamentale si neguvernamentale, firme, mass media.

Evenimentul este organizat in cadrul conferintei finale a Proiectului Q-placements.Net, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Leonardo da Vinci si derulat de Camera de Comert si Industrie Terrassa (Spania) – partener coordonator impreuna cu organizatii partenere din 9 tari europene (Belgia, Bulgaria, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, Romania, Suedia).

Proiectul a avut ca obiectiv principal crearea unei retele europene a companiilor gazda care promoveaza formarea profesionala internationala la locul de munca pentru elevi si ucenici.

CCIA Timis, in calitate de partener al Proiectului, va sustine si promova reteaua Q-Placements.Net, prin servicii specifice: introducerea in baza de date europeana a intentiei  de participare la un stagiu de plasare / mobilitati; completarea documentelor necesare; diseminarea interesului oricarui stagiar in randul firmelor interesate; negocierea stagiului de plasare in fuctie de profilul stagiarului si de nevoile companiilor; identificarea de suport financiar necesar stagiului de plasare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...