Noutati :

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis ofera persoanelor din mediul rural cursuri gratuite in domenii non-agricole

3 octombrie, 2014 - 02:10 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
1

Incepand cu luna octombrie 2014, persoane din mediul rural ocupate in agricultura de subzistenta, manageri si angajati, someri sau persoane inactive pot beneficia de participare gratuita la cursuri de calificare vocationala, competente antreprenoriale si competente IT.

Meseriile vizate in prima etapa a cursurilor sunt: lucrator in comert, agent de curatenie cladiri si mijloace de transport, operator introducere, validare si prelucrare date.

Sunt disponibile cate 24 de locuri la cursurile de calificare, 90 de locuri (6 grupe x 15 pers.) pentru cursurile de antreprenoriat si 64 de locuri (4 grupe x 16 pers.) pentru cursurile de IT.

Cursurile se desfasoara la Timisoara, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd.Eroilor de la Tisa nr.22 si la Primaria comunei Mosnita Noua.

Totodata, vor avea loc actiuni de informare la care vor participa peste 250 de persoane din Mosnita Noua si Dumbravita – judetul Timis si din Berzeasca si Dalboset – judetul Arad.

Toate aceste activitati sunt derulate de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, partener coordonator al Proiectului ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si derulat in parteneriat cu organizatii din tara si  din strainatate (Austria).

Proiectul vizeaza imbunatatirea calitatii resurselor umane in zonele rurale, in contextul asigurarii unui suport eficient si de calitate privind facilitarea accesului la ocupare in activitati non-agricole.

Centrul de Consiliere si Orientare Profesionala din Regiunea Vest va sprijini persoanele din mediul rural sa inceapa o afacere sau sa obtina un loc de munca in domeniul non-agricol, fapt ce reprezinta un beneficiu major pentru tinerii aflati in cautarea unui loc de munca, pentru someri si persoane ocupate in agricultura de subzistenta, in special pentru femei.

Persoanele interesate sunt invitate la sediul CCIAT din P-ta Victoriei nr.3, parter, sau pot obtine informatii suplimentare la tel. 0374160945, 0256-490771/2, dna Gabriela MAKRAY – asistent de proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Numai ca,loc.Berzeasca si Dalboset,nu suntnin judetu Arad.
    Atentie ca si aceste localitati fac parte den Romania,nu cumva
    sa treceti cu ele in Ungaria cao sa aveti ce lucru cu candidatii
    la presedentie,respectiv Vadim si Funaru.