Calin Dobra este noul presedinte al Consiliului Judetean Timis

TIMISOARA. Consilierii judeteni au ales noul presedinte care ii va conduce in acest mandat, dupa ce fostul lider al CJ Timis, Sorin Grindeanu, a fost numit prim-ministru al Romaniei.

CITESTE SI: Usa unui Carpaci, SPARTA de politie si pompieri la Timisoara! Ce i-au facut romii unei familii de romani? FOTO 

Asadar, noul sef al CJ Timis este social-democratul Calin Dobra. Ales deputat de Timis in 11 decembrie anul trecut, Dobra a renuntat la mandat si s-a intors in Consiliul Judetean.

Consilierul judetean Adrian Negoita a fost cel care a facut astazi in plen singura propunere pentru functia de presedinte al judetului,  pe Calin Dobra, din partea PSD.

Celelalte grupuri politice din cadrul Consiliului Judetean Timis nu au facut nicio propunere pentru aceasta functie.

Consilierii judeteni au trecut la votarea noului presedinte. Votul a fost unul secret, pe buletine.

In urma numararii optiunilor exprimate, Dobra a fost ales cu un numar de 24 de voturi pentru, din 36 de consilieri prezenti. Doar 12 au fost impotriva. Cu alte cuvinte, Dorba a primit voturi si de la consilierii din Opozitie, respectiv de la 2 liberali.

Multumesc consilierilor judeteni pentru votul de incredere, consilierilor judeteni ai PSD care m-au sustinut si celor care nu m-au votat, pentru ca acest vot impotriva ma face sa muncesc mai mult pentru a demonstra ca merit aceasta functie. Multumesc prietenului meu, cel care e in functia de prim ministru al Romaniei si care transmite astazi un mesaj de sprijin pentru judetul Timis„, a spus noul presedinte al CJT, Calin Dobra.

De asemenea, in sedinta de sambata de la Consiliul Judetean, doi noi consilieri judeteni au depus juramantul. Este vorba de Roxana Manasia Tirpe si Nicolaie Avram de la PSD.

Cei doi au intrat in locul unor consilieri judeteni care au plecat la Bucuresti. Este vorba de Adrian Pau care a fost ales deputat si Sorin Grindeanu care a fost numit prim-ministru al Romaniei.

***

Cine este Calin Dobra? CV

Calin Dobra are 38 de ani, s-a nascut in data de 6 iunie 1978 si este din Lugoj. In anul 2000 el a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport.

In perioada 2004- 2008 a fost consilier local la Lugoj, in perioada 2009 – 2010 a fost subprefect al judetului Timis, in perioada 2012- 2016 a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis, iar in anul 2016 a fost ales consilier judetean, la alegerile locale din vara. In decembrie 2016 el a fost ales deputat in Parlamentul Romaniei, insa la scurt timp a renuntat la acest mandat pentru a reveni in Consiliul Judetean Timis.

Dobra a fost profesor la Scoala cu clasele I- VIII, nr.6 Lugoj, in perioada 2001 – 2012, iar in perioada 2007 – 2012 a fost director al Clubului Sportiv Municipal din Lugoj.

In declaratia de avere, Dobra a trecut doua terenuri intravilane, unul de 634 metri patrati si altul de 2.288 metri patrati din care el are cota parte.

Dobra mai are si un apartament in proprietate, in municipiul Lugoj, de 87,9 metri patrati. Alaturi de sotie mai are un al doilea apartament in Lugoj, de 124 metri patrati si un al treilea, in Arad, de 52 metri patrati. Dobra mai detine si cota parte din doua spatii comerciale din Lugoj.

Noul presedinte al Consiliului Judetean detine un autoturism Skoda cumparat in anul 2006 si are conturi in diferite banci in care are o suma totala de 23.860 de lei si 1.700 euro. Dobra are si doua credite, unul de 23.400 euro scandent in 2038 si altul de 15.000 euro scadent in 2017.

La capitolul venituri, Dobra a trecut indemnizatia de vicepresedinte al CJ Timis din anul fiscal trecut, in valoare de 53.364 lei, salariul de profesor de la Scoala Gimnaziala nr.6 din Lugoj (2.288), salariul de asistent la UMF „Victor Babes” (698 lei). De asemenea, el mai are 17.703 lei obtinuti din inchirierea unui apartament in Lugoj.

FOTO: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. SA NU UITAM CU AJUTORUL DIRECT AL MARELUI BASESCU..