Noutati :

Bulevardul Iosif Bulbuca devine istorie. Spitalul Judetean Timisoara isi schimba adresa. Pe ce strada va fi?

19 ianuarie, 2014 - 01:22 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
10

TIMISOARA. Toti timisorenii care au domiciliul pe Bulevardul Iosif Bulbuca vor fi nevoiti sa-si schimbe cartile de identitate. Si Spitalul Judetean Timisoara va avea alta adresa.

Primarul Timisoarei vrea schimbarea denumirii bulevardului si revenirea la vechiul nume: Bulevardul Liviu Rebreanu. Nu sunt multi ani de cand autoritatile locale au decis ca Bulevardul Liviu Rebreanu sa se numeasca Dr. Iosif Bulbuca, dar doar de la intersectia cu Calea Martirilor si pana in Calea Buziasului.

Iata ca denumirea nu este pe placul primarului Nicolae Robu, care a propus Comisiei de Atribuire sau Schimbare De Denumiri la Strazi, Parcuri, Piete, etc din cadrul Primariei Timisoara revenirea la vechiul nume: „Liviu Rebreanu”.

In sedinta din decembrie 2013, membrii comisiei au aprobat sa „se schimbe denumirea in Bulevardul Liviu Rebreanu – bulevardul cu denumirea Dr. Iosif Bulbuca, fost Liviu Rebreanu, situat intre Calea Martirilor 1989 si Calea Buziasului”.

Pe aceasta portiune figureaza si cateva blocuri, asa ca timisorenii care au buletine acolo vor trebui sa si le schimbe in caz de nevoie. Si Spitalul Judetean si Casa Austria se afla pe Bulevardul Iosif Bulbuca, la fel ca si cateva hoteluri sau societati comerciale.

Din Comisia de Atribuire sau Schimbare De Denumiri la Strazi, Parcuri, Piete, etc din cadrul Primariei Timisoara fac parte viceprimarul Dan Diaconu, viceprimarul Traian Stoia, directorul Directiei de Urbanism Sorin Ciurariu, consilierul local Flavius Boncea, consilierul Grigore Grigoroiu si consilierul local Elena Wolf. Un consilier din Primarie, Miron Fratila, este secretarul comisiei.

Decizia comisiei trebuie aprobata si de o comisie formata la nivelul judetului, dar si de Consiliul Local Timisoara, abia apoi fiind valabila modificarea. Momentan, in plenul CLT nu a aparut un astfel de proiect, insa cel mai probabil va ajunge in perioada urmatoare pe mesele consilierilor locali.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 10comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Achita nebunul taxele de schimbare a CI pentru toti locatarii vizati?

 2. Primare,pot spune acum fara retinere :imi este greata.De tine in primul rind iar daca vor aproba ,si de membri comisiei.

 3. EMIL si ZET , dar Ciuhu nu a fost nebun cind a schimbat denumirea a zeci de strazi , de a facut orasul varza ? . De el nu v-a fost grata ?. Nu a fost nebun , pt ca s-au confectionat mii de placute cu noile denumiri , platite de noi , in plina criza !. Daca eu as fi Primar as reveni urgent la fostele denumiri !. Dar pe banii lui Ciuhu , nu ai cetatenilor !.

  • Si de el.De el de 4 ori mai mult pentruca l-am suportat 16 ani.Pentru sistemul mafiot introdus in primarie,pentru analfabeti profesional angajati in primarie dar care sunt mentinuti de actualul.

 4. Hai ca sunteti penibili. Era duminica,si nu gaseasti si voi o stire de genul, ” robu e de vina”.

 5. Ideea este foarte buna

 6. Schimbarea CI sa o plateasca cine a decis schimbarea din L Rebreanu in Bulbuca… atunci a fost haos. Bine ca se revine inapoi la normalitate

 7. Schimbarea cartii de identitate costa aproximativ 15 lei si se face atunci cand expira carte de identitate, nu cand se schimba denumirea strazii.

 8. Daca vreti sa stiti, si acum, adresa Spitalului Judetean este fie bd. L. Rebreanu 156, fie Bd. I. Bulbuca 10. Asa ca se cam stie „pe ce strada va fi” spitalul…

 9. Care este motivul schimbării numelui bulevardului? Gelozie profesională a halatelor albe? Ce nu e în regulă cu profesorul Bulbuca? Urmează strada Eduard Pamfil?