British School a inceput inscrierile pentru locurile disponibile in anul scolar 2022-2023

British International School of Timișoara a demarat procedura de înscriere a noilor elevi pentru anul școlar 2022-2023, pentru locurile rămase disponibile. Cu această ocazie, British School organizează un eveniment de tip Porți Deschise, întâlnirea cu părinții interesați urmând să aibă loc în 7 aprilie în baza înscrierii prealabile.

Pentru majoritatea anilor de studiu există un număr limitat de locuri disponibile. Atingând capacitatea maximă in spațiile actuale, școala va putea accepta un numar maxim de 484 de elevi în 22 de clase, de la copiii de 4-5 ani integrați în clasa Reception (clasa pregătitoare/ultimul an de grădinița ) până la anul 12 (echivalentul clasei a 11-a în sistemul public). Școala are posibilitatea de a primi un număr suplimentar de elevi pe câteva locuri rămase disponibile.

Depunerea dosarelor de înscriere pentru elevii noi începe în 4 aprilie 2022. Evaluarea dosarelor va avea loc în cursul săptămânilor următoare. Pentru primii ani de studiu, cunoașterea limbii engleze nu este o cerință. Candidații sunt evaluați pe baza unor interviuri atât pentru copii, cât și cu părinții acestora, precum și prin teste de limba engleză și matematică. Pentru clasele de la anul 7 în sus este necesar un anumit nivel de competență în limba engleză.

Procedura detaliată de admitere, condițiile și costurile școlarizare, sunt disponibile la adresa http://britishschool-timisoara.ro/ro/admission/. Informații suplimentare pot fi obținute prin email la [email protected] sau prin telefon la 0799 408 341 în intervalul luni-vineri, orele 9.00-17.00.

Cu ocazia procedurii de înscriere, dar și pentru a răspunde nevoilor părinților de a afla mai multe informații, British International School of Timișoara organizează un eveniment de tip Porți Deschise. Evenimentul va avea loc în data de 7 aprilie 2022, între orele 9.30 și 11.00, respectiv 11.30 și 13.00, la sediul școlii din zona de nord a orașului, strada Aurora. Va fi o ocazie specială de a întâlni conducerea școlii și o parte din profesori, de a descoperi viziunea educațională și a vizita facilitățile pe care le oferă școala. Părinții doritori sunt invitați să se înscrie completând formularul accesibil aici.

British International School of Timișoara și-a început activitatea în 2019, într-un campus situat în zona Aradului/Dumbrăvița, construit în jurul unei clădiri istorice complet renovate, ce datează din 1910 și școlarizează actualmente peste 420 de elevi. Într-un scurt interval de la deschidere, școala a obținut prestigioasa acreditare COBIS – Council of British International Schools și acreditarea Cambridge, devenind centru internațional de examinare. De asemenea, British International School a obținut acreditarea pentru organizarea prestigioasei Diplome de Bacalaureat Internațional care oferă elevilor șansa de a urma cursurile oricărei universități din lume.

Elevii școlii noastre pășesc într-o comunitate cu caracter internațional clădită pe valori și principii solide, o comunitate dinamică, diversă, stimulantă, care le ofera oportunități variate și vaste pentru învățare și dezvoltare holistica. Elevii BIST vor avea posibilitatea de a finaliza studiile liceale în cadrul școlii noastre urmând un program complex și variat, certificat de către Cambridge International și International Baccalaureate. Acest lucru le oferă posibilitatea de a accesa cele mai bune universități din lume”, declară Ciprian Țiplea, directorul British International School of Timișoara.

O prezentare video a școlii este disponibilă aici.

British International School of Timișoara propune clase cu un colectiv restrâns de elevi – maximum 22 de elevi per clasă, respectiv un cadru didactic la fiecare 10 elevi în ciclul primar. Școala beneficia de facilități și numeroase resurse, precum o sală nouă de sport, propriul parc, loc de joacă, introducerea tehnologiei digitale în educație, săli de clasă moderne cu laboratoare special destinate orelor de informatică, artă, muzică, științe. Școala pune la dispoziția elevilor un spațiu generos pentru educația în afara sălii de clasă îmbinând activitățile didactice cu cele de recreere. De asemenea, pe tot parcursul școlarizării, elevii beneficia de consiliere academică cu scopul de a-i ghida înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile lor.

Predarea este în limba engleză, dar limba română este parte din curriculum. Personalul didactic este format majoritar din profesori internaționali din Marea Britanie, dar și alte țări, cu experiență de predare în școli similare din întreaga lume. Școlarizarea începe de la vârsta de 4 ani pentru clasa pregătitoare și continuă până la 18 ani (ultimul an de liceu), când elevii vor absolvi cu un Bacalaureatul Internațional.

www.britishschool-timisoara.ro

[email protected]

Telefon 0799 408 341

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. scolisiscoli spune:

  Daca am avea in tara mult mai multe asemenea scoli,tara ar merge inainte si am ajunge una din tarile de virf ale Europei.
  Felicitari celor care au infiintat aceasta scoala.
  Si intradevar,costa bani,dar nimic nu este gratis in lumea asta.
  Cine isi permite isi inscrie copilul la aceasta scoala,cine nu , are la indemina performantul invatamint de stat.