Brazii de Craciun din import salveaza pepiniera ITRSV Timisoara

Directorul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Timisoara, Aristotel Visoiu, recunoaste ca in acest an piata romaneasca se bazeaza pe importurile de brazi, taierile pomilor de Craciun din pepinierele proprii fiind limitate la maxim. „Fata de anii trecuti, s-a taiat si adus in piete doar o treime! Numai 5.000 de brazi din padurile statului, insa din import vor mai veni cateva zeci de mii. Nu va fi criza si pot sa spun ca brazii adusi din afara au aceeasi calitate cu cei din productia proprie”, spune Aristotel Visoiu.

Referitor la taierile ilegale, seful padurarilor din vestul tarii spune ca, in acest an, s-a confisat nu mai putin de 4.000 de metri cubi de lemn, iar valoarea contraventiilor a trecut de 6 miliarde de lei vechi. „S-a intocmit, impreuna cu Politia, si 131 de dosare penale pentru infractiuni la regimul silvic si de vanatoare! Cel  mai mare prejudiciu poate fi socotit cel din cazul Checea, unde otrava aruncata de un cetatean pe mai multe hectare de teren, a ucis zeci animale in valoare de 170.000 de euro. Speram ca justitia sa-si spuna cuvantul, nu ca in majoritatea dosarelor de braconaj, unde invinuitii scapa cu amenzi „usturatoare” de cateva mii de lei”, a mai adaugat Aristotel Visoiu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.