Noutati :

Bolnavi in locul studentilor! Primarul Nicolae Robu vrea sa mute Dermatologia in fostul sediu al Universitatii Tibiscus din Timisoara

10 aprilie, 2013 - 02:31 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Dupa ce varianta inghesuirii clinicii de Dermatologie in cladirea Spitalului Militar a picat, se cauta alte solutii pentru mutarea bolnavilor si a personalului medical din centrul Timisoarei, de pe strada Marasesti.

Ultima idee este aceea ca Dermatologia sa fie transferata in locul fostului sediu al Universitatii Tibiscus, de pe strada Daliei. Universitatea ramasa fara studenti s-a reorganizat intr-o singura cladire, din 1 ianuarie 2013.  Cladirea de pe strada Daliei, care, de fapt,  apartine Liceului Miu, acum I.C. Bratianu, in fond Primariei Timisoara, a ramas aproape goala.

Vorbim despre o cladire de 4 etaje, destul de mare, in care se mai tin acum cursuri pentru elevii de la Miu, dar pe un singur etaj, ne-a dezvaluit directorul liceului, Liviu Groapa.

„Noi mai tinem cursuri in acea cladire pana la sfarsitul anului scolar. Tibiscus, din cauza lipsei de studenti, n-a mai putut s-o tina, era inchiriata de la noi si din 1 ianuarie a eliberat-o. O mare parte din cladire, cam 3 sferturi, a devenit disponibila, pana in iulie mai avem si noi ore acolo, pe un etaj din 4. Initial, cladirea de pe Daliei a fost camin al Liceului Miu, dupa aceea a fost inchiriata Universitatii Tibiscus, care avea sali de curs acolo, birouri. Ei si-au restrans activitatea intr-o singura cladire. Pentru anul scolar urmator noua ne ajunge cladirea din centru, nu sunt bune nici cheltuielile suplimentare”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Liviu Groapa, directorul Liceului I.C. Bratianu.

Primarul Nicolae Robu a afirmat ca se discuta despre mutarea Clinicii de Dermatologie in locul cladirii de pe Daliei, dar inca nu s-a luat nicio decizie.

„Consiliul de Administratie al Spitalului Municipal s-a pronuntat pentru mutarea Clinicii de Dermatologie in vederea asigurarii unor conditii de spatiu mai bune decat cele actuale, inclusiv a unor saloane mai in acord cu normele actuale. Se stie ca in actuala cladire unde isi desfasoara activitatea Clinica de Dermatologie sunt saloane mari care nu sunt potrivite si in care pacientii nu au chiar cele mai bune conditii. (…) Acum ar fi aceasta cladire disponibila, cea la care ati facut referire, ca apartine Liceului Miu, daca nu o ocupam acum cu Clinica de Dermatologie, intr-o buna zi acea clinica tot va trebui sa se mute din zona centrala si nu stiu daca vor mai fi disponibile conditii la fel de bune ca cele pe care le avem acum gata pregatite (n.r. in cladirea Liceului Miu)”, a explicat primarul Timisoarei.

In orice caz, in conditiile in care se va decide mutarea bolnavilor in locul studentilor, Primaria va trebui sa investeasca o suma buna de bani pentru transformarea salilor de clasa in saloane pentru bolnavi, cabinete medicale si sala de operatie.

„Sigur ca mutarea o facem dupa ce intervenim si punem la punct spatiile, nu asa cum au fost ele lasate in momentul de fata, moment in care am inteles ca nici nu arata rau, nici acum, dar vom interveni cu lucrari de reparatii, asa cum e firesc. Aceasta cladire a fost inchiriata, apartine Liceului Miu, nici eu n-am stiut, ca aici s-au intamplat foarte multe lucruri pe care abia acum le scoatem la iveala”, a conchis primarul Nicolae Robu.

Ramane de vazut daca aceasta solutie va fi una finala sau nu. Va reamintim ca primarul a anuntat, la inceputul anului, ca vrea sa mute, in locul Clinicii de Dermatologie, toate reprezentantele straine din Timisoara: centre culturale si consulate.

CITESTE SI: Primarul Timisoarei Nicolae Robu vrea sa bage reprezentante straine si centre culturale in… microbi adunati in aproape 300 de ani, cat are Clinica de Dermatologie din Timisoara, cel mai vechi spital din Romania

CITESTE SI: Nicolae Robu o da la intors: nu mai muta Dermatologia in Spitalul Militar, desi cladirea apartine, totusi, Primariei Timisoara

CITESTE SI: Primaria nu stie ce are in ograda! Descoperire ‘uimitoare’: Spitalul Militar apartine municipiului Timisoara, in acte!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...