Noutati :

Biserica Ortodoxa Romana si Ziua Desfraului. Ce sarbatoare extrem de cunoscuta vor sa interzica preotii?

10 februarie, 2015 - 05:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Nu doar ca nu sunt de acord cu ea, dar ar vrea sa o vada stearsa din calendar, catalogand-o drept  Ziua desfraului, o „profanare a memoriei unui martir crestin” si un prilej de a „promova dezmatul sexual public”. Preotii au pus ochii pe o sarbatoare extrem de cunoscuta si s-au dezlantuit impotriva modului in care este ea celebrata in zilele noastre.

Prin intermediul unui comunicat de presa, redactat de Sectorul Educational al Episcopiei Romane a Maramuresului, avand antetul Mitropoliei Clujului Maramuresului si Salajului, Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului Baia Mare, crestinilor li se cere imperios sa combata ”14 februarie” ca fiind Valentines Day.

In comunicat populatia este indemnata la o atitudine solidara pentru a descuraja imoralitatea promovata cu acest prilej in mass-media si in societate, cu mentiunea ca demersul popilor este sustinut de catre principalele biserici crestine din Maramures din dorinta de-a educa societatea crestina si de- a atentiona asupra pericolelor pentru viata morala tinerilor, scrie voceatransilvaniei.ro

„Asa cum arata ea astazi, Valentine’s Day nu este Ziua indragostitilor, ci a desfraului si a jocului „de-a casatoria“. Biserica Catolica se dezice de ea. in anul 1998, episcopii catolici din Romania au dat o declaratie prin care si-au exprimat dezacordul”, se arata in comunicatul remis presei de Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului.

„Din punct de vedere crestin, se spune in declaratie, este o profanare a memoriei unui martir si a virtutii castitatii faptul de a pune dezmatul sexual public sub patronajul unui preot sfant… Orice crestin constient si responsabil in fata Lui Dumnezeu stie si nu poate tolera ca o Sfanta Taina – ca aceea a Casatoriei – sa fie celebrata batjocoritor in tramvai, in autobuz sau intr-o spelunca, sub oficierea ei de catre un impostor, in sfidarea ostentativa a unui sacrament instituit de Iisus Hristos, a Preotiei si a ofiterului starii civile. Un crestin onest este convins ca orice act sexual in afara casatoriei este imoral, oricat de raspandit ar fi acest pacat“.

Potrivit Episcopiei, Sfantul Valentin a devenit o sarbatoare artificiala, si i se da importanta datorita celor care proclama iubirea cu orice pret, chiar si atunci cand ea nu exista. Atunci cand iubesti, nu e nevoie de o zi anume din calendar pentru a o arata. Cel mai frumos cadou pe care si-l fac doi oameni care se iubesc sunt copiii pe care-i au impreuna, indiferent de religia lor, de continentul sau tara in care locuiesc.

”Ii indemnam pe toti crestinii sa se delimiteze de mijloacele prin care se promoveaza “Valentine’s Day” in luna februarie : – localuri si petreceri, emisiuni TV , reviste sau ziare, standurile comerciale specifice, discutii sau dezbateri si mai ales sa respingem orice mod de “sarbatorire“ in viata personala, la servici sau in familie. Consideram ca aceasta “sarbatoare“ este o forma de denigrare a valorilor morale romanesti – crestinesti si un atac la adresa familiei, cu impact devastator in educatia tinerilor. ii indemnam pe preoti, pe profesori, pe diriginti si pe directorii responsabili cu munca educativa in scoli sa promoveze virtutea, curatia fizica si morala si demnitatea tinerilor”, se mai arata in comunicatul de presa.

Sambata, 14 februarie toate bisericile vor fi deschise. Se vor face slujbe si rugaciuni speciale dimineata si seara – pentru dragoste curata, pentru ocrotirea si binecuvantarea tinerilor de ispite si necazuri, pentru tinerele familii in lumina devenirii lor ca familii cu adevarat crestine.

Biserica Ortodoxa din Maramures si Satmar propune ziua de 14 februarie si duminicile din preajma acestei date – ca zile de combatere a desfraului si sustinere a ”familiei” – institutie esentiala a societatii:

”In demersul nostru, contam pe sprijinul opiniei publice, a presei locale, a scolilor si mai ales pe atitudinea familiilor crestine. in acord cu Bisericile: Romano – Catolica, Greco – Catolica si Reformata din Maramures si Satmar.”Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Valentine’s Day nu baga bani in buzunarele popilor, asa ca au tot dreptul sa fie suparati, saracii de ei…