Bilet unic pentru trei muzee din Timisoara

TIMISOARA. Se va introduce biletul unic de intrare la trei muzee din Timisoara aflate in subordinea Consiliului Judetean Timis. Este vorba despre Muzeul National al Banatului, Muzeul Satului Banatean si Muzeul National de Arta Timisoara.

CITESTE SI: Din 9 au ramas 6 oferte pe lista scurta pentru cea mai scumpa bucata de autostrada din Romania si vor fi anuntate in cateva zile. Aproape 325 de milioane de euro pentru segmentul lipsa de nici 10 km de pe Lugoj – Deva

Valoarea cumulata pentru vizitarea celor trei muzee era, pana la adoptarea hotararii, 41,67 lei (16,67 lei – Muzeul National al Banatului, 5 lei – Muzeul Satului Banatean, 20 lei – Muzeul National de Arta Timisoara). In plus, vizitatorii erau nevoiti sa apeleze la trei casierii pentru achizitionarea biletului de intrare, cu consumul de timp aferent. Conform hotararii Consiliului Judetean, biletul unic are o valoare de 24 de lei. Pentru grupurile mai mari de turisti, pretul va fi de 18 lei de persoana.

Multi turisti vin in Timisoara pentru city break-uri, pentru una sau doua zile. Biletul unic scurteaza timpul petrecut la casierii, dar ii si indruma catre toate cele trei muzee. Experienta lor in Timisoara este astfel mai ampla. Ne-am dorit sa fim in pas cu lumea, cu atat cu mai mult cu cat fluxul de turisti romani si straini va creste in urmatorii ani. Este o masura care a fost ceruta si de catre reprezentantii HORECA in urma consultarilor pe care le-am avut cu acestia”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis

Pe langa introducerea biletului unic de 24 de lei, s-a stabilit si crearea unor abonamente, la un pret de 95 de lei pentru cel saptamanal si 190 de lei pentru cel lunar. În plus, la achizitionarea a cel putin 20 de bilete, pretul acestora scade la 18 lei de persoana.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...