Noutati :

Bazin de inot, zeci de cabinete pentru terapii, spatii de cazare si masa. Un centru modern de recuperare pentru copii cu dizabilitati, amenajat de Consiliului Judetean Timis cu 13 milioane de lei

15 mai, 2019 - 12:05 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Consiliul Judetean a alocat aproape 13 milioane de lei pentru construirea unui centru de recuperare destinat persoanelor cu dizabilitati. Institutia a semnat deja contractul pentru serviciile de proiectare. Castigatorul licitatiei are la dispozitie 120 de zile pentru a realiza atat studiul de fezabilitate, cat si proiectul tehnic. Valoarea totala a investitiei publice a fost estimata la aproape 13.000.000 lei, TVA inclus, din bugetul judetului.

CITESTE SI: Ministrul Transporturilor din Austria, in vizita la Centrul de Management al Traficului din Timisoara 

Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilitati va functiona in cadrul Centrului de Resurse si Asistenta Educationala „Speranta”, o unitate de invatamant aflata sub finantarea CJ Timis.

Aceasta noua investitie isi propune asigurarea accesului unui numar si mai mare de copii/adolescenti cu nevoi speciale la servicii recuperativ-terapeutice. De asemenea, va fi extinsa paleta de servicii pentru acestia, cat si pentru familiile lor.

CITESTE SI: Inconstient pe banda a doua. Sofer pe contrasens, pe Autostrada Vestului. Video 

Noua constructie prevede un bazin de inot, sase sali de gradinita, doua cabinete medicale, sase cabinete psihologice si 27 cabinete pentru terapii specific (logopedie, kinetoterapie, electroterapie, ergoterapie, artterapie, meloterapie, sprijin in invatare, psihoterapie, terapie prin joc, stimulare polisenzoriala). De asemenea, au fost prevazute spatii de cazare pentru parinti si copii, cat si o sala pentru luat masa. Toate acestea vor fi realizate la standarde europene.

Pentru copiii cu deficiente, centrul de recuperare poate insemna diferenta intre o viata autonoma si una dependenta de altii. Astfel de servicii sunt o normalitate pentru o tara europeana, pentru o comunitate construita pe respect si sprijin reciproc. Conditiile create vor fi complexe si la standarde inalte, pentru a oferi cele mai bune sanse de recuperare. In plus, facem viata mai usoara si pentru parintii acestor copii”, spune presedintele CJ Timis, Calin Dobra.

Capacitatea noului centru de recuperare va fi de 300 de copii si adolescenti cu deficiente, cu varsta intre 3 luni si 18 ani. Suprafata construita desfasurata estimata a noului centru este de 3200 m2, pe patru nivele – demisol, parter, etaj si mansarda. Investitia este propusa a se realiza in Timisoara, pe str. Cornelia Salceanu nr. 11, pe un teren cu o suprafata de 2360 m2.

Serviciul de realizare a studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic a fost achizitionat, prin licitatie, cu suma de 195.000 de lei + TVA.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. PĂCĂLICIUL DOBRA va ,,construi” cu vrăjeala până trec alegerile tot ce nu s-a construit in ultimii 30 de ani 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂