Noutati :

Baza sportiva “Friends Arena”, prinsa in jocul intabularii sau demolarii in instantele de judecata. Potrivit expertilor imobiliari, baza sportiva este evaluata la peste 500.000 de euro

24 iunie, 2012 - 01:31 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: ANCHETE
10

Baza sportiva “Friends Arena”, situata in zona cartierului Dambovita, se afla in centrul unui litigiu de proportii dintre conducerea Complexului “Aurora” si Primaria Timisoara, care s-ar putea finaliza fie cu intabularea si intrarea in legalitate a constructiei, fie cu demolarea salii de culturism si fitness apartinand familiei Ramona si Adrian Olteanu.

Dosarul 3733/30/2012 se afla pe rolul Tribunalului Timis, iar instanta de judecata va trebui sa decida daca rezultatul verificarilor auditorilor de la Camera de Conturi Timis, care a relevat faptul ca pe cele sase hectare de teren inchiriate de municipalitate SC „Aurora” SRL ar exista mai multe constructii ilegale, este intemeiat din punct de vedere legal. In cazul in care judecatorii vor confirma temeinicia controalelor Curtii de Conturi, exista sanse ca sala de sport a lui Adi Olteanu, cum mai este recunoscuta aceasta constructie de pe strada Lacului nr. 1, sa dispara.

“Aceasta perspectiva nu poate fi invocata nici macar in gluma! Suntem in proces cu Primaria Timisoara si cat de curand constructia va fi intabulata”, ne-a asigurat directorul general al Complexului “Aurora”, Gavrila Campean, titularul contractului de concesionare a terenului pe o perioada de 49 de ani…

Camera de Conturi Timisoara a descoperit ca “Aurora” nu-si plateste integral chiriile pe teren

Tot scandalul a izbucnit cand Camera de Conturi Timis a finalizat si publicat auditul financiar pentru descarcarea de gestiune pentru anul 2010 la Primaria Timisoara. In perspectiva intocmirii acestui raport, auditorii Camerei de Conturi au cerut sa se faca verificari pe teren la Complexul Aurora. In urma controlului efectuat de catre inspectorii Serviciul autorizare si control constructii din cadrul Institutiei Arhitectului sef  s-a constatat “existenta unui numar de 22 de constructii despre care exista suspiciunea de executare in conditiile nerespectarii prevederilor legale in sensul obtinerii autorizatiei de constructie”.

Tot atunci, Serviciul Banca de date urbane a constatat ca “suprafata totala construita de SC Aurora SRL este de 35.451 mp”, in conditiile in care – in momentul semnarii contractului de inchiriere pe o perioada de 49 de ani, respectiv in 2008 – suprafata construita pentru care se platea redeventa era de doar 6.453 mp. Astfel, Primaria Timisoara a incasat chiria de 10 lei/mp pentru terenul acoperit de constructii si 1,5 lei pentru un metru patrat de teren neconstruit pentru suprafete mai mici decat cele reale, cauzandu-se bugetului local – dupa calculele inspectorilor fiscali – o paguba de 754.332 de lei. Doar pentru perioada 2008 – 2009. Aceasta suma nu cuprindea si taxele locale care ar fi trebuit platite. “Cel de la Aurora nu si-a intabulat constructiile pentru ca nu era PUZ aprobat si nu se putea da autorizatie de constructie. Omul va plati datoriile si gata!”, a sarit fostul director al Directiei Patrimoniu din cadrul Primariei Timisoara, Nicusor Miut, in apararea lui Gavrila Campean, inainte de a contesta rezultatele din raportul Camerei de Conturi in instantele de Contencios-administrativ.

Printre constructiile indicate de Camera de Conturi ca fiind ridicate fara autorizatie s-a regasit si un debarcader, fundatii pentru constructii duplex, dar si o cladire in regim P+2E.

“Am cerut primarului Ciuhandu si lui Cojocari daune interese de 2,7 milioane de euro!”

Directorul general al SC “Aurora” SRL, Gavrila Campean spune ca, in loc sa-l ajute, functionarii Primariei Timisoara i-au bagat bete in roate si, in prezent, este la un pas de a pierde o investitie din bani europeni in valoare de 2,7 milioane de euro. “Suntem in instanta cu cei de la Primarie si, cu siguranta, constructiile vor fi intabulate. Pentru sala de sport s-a dat o amenda contraventionala si s-a dispus intrarea in legalitate. Acolo s-a construit cu autorizatie, care nu a mai fost prelungita pentru a se trece la intabulare. Din cauza scandalului provocat de primarul Gheorghe Ciuhandu, suntem la un pas de a pierde un proiect european de 2,7 milioane de euro. Este vorba despre construirea unui bazin olimpic, a trei piscine pentru copii, a unui complex de case turistice, o ferma de crestere a pestilor in viviere flotabile, a unui foraj de apa termala si a trei terenuri de tenis de camp cu zgura. Toate acestea au fost stopate, iar in octombrie putem pierde banii. Tocmai de aceea, daca vom pierde proiectul, am cerut instantelor de judecata obligarea primarului Gheorghe Ciuhandu, a secretarului Ion Cojocari si a celor de la Urbanism la plata unor daune interese de 2,7 milioane de euro. Totul era pregatit sa incepem, ne mai trebuia doar autorizatia de constructie, pe care au refuzat sa ne-o dea”, ne-a declarat Gavrila Campean.

In tentativa de a afla si opinia proprietarilor bazei sportive “Friends Arena”, in absenta din tara a lui Adrian Olteanu, plecat la un concurs international de lupte, in calitate de arbitru, am discutat cu Vasile Sturz, socrul sau si administratorul firmei de paza si protectie RAO Security, apartinand tot familiei.

“Nu cred ca se va trece la demolarea salii de culturism. Este o constructie moderna, care s-a ridicat cu toate actele in regula. Acum stiu ca suntem in justitie, sper sa castigam, toate documentele sunt la Gavrila Campeanu, ca prin el s-a facut tot. Eu nu am facut rau, niciodata, la nimeni, nu inteleg de ce unii incearca, acum, sa ne loveasca pe la spate! Unora nu le convine ca fata mea, Ramona, a ajuns in Consiliul Local. Care e problema, a muncit mult pentru a ajunge acolo!?”, ne-a precizat fostul ofiter SRI, Vasile Sturz. Conform expertilor imobiliari, baza sportiva de pe strada Lacului din Timisoara este evaluata la peste 500.000 de euro…Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 10comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. stati linistiti nu se darama nimic si nu se plateste nimic, doar au intrat si interlopii in consiliul local, Ramona Olteanu nevasta celui ce detine baza este consiliera psd si fiica de securist, se va „ocupa” de acest caz. Au ajuns interlopii sa conduca Timisoara….

 2. vai samar! toti interlopii ne conduc, am inceput sa dam de pamant cu hotii, acum vin interlopii la putere! tara de kkt ce suntem! Nu se va demola nimic fiindca avem o justitie de kkt, vreau sa vad acel judecator care-i da peste nas lui Olteanu…daca exista un asemenea judecator ADRIAN OLTEANU ERA DE MULT IN PUSCARIE! in tara asta doar gastele fac puscarie in timp ce interlopii si hotii ne fac cum vor ei

 3. Nenea Sturz, ce a muncit fata lu’ matale? Din tot orasul asta universitar, doar fiica-ta poate fi printre cei 27 de consilieri locali? La un loc cu alti semi si interlopi adusi de USL in fata? Sa va fie rusine!

 4. E bine ca asa va dsi fraierii care au votat USL pe cine au ales? Ca au pus stampila ca oile si au ajuns toate parasutele prin consiliul local si judetean. Auzi ce duma Ramona OLteanu consilier local??? Cumnata celui care a facut bulat la pachet cu Brigitte Szeifert Sfat Nastase pentru ca l-au ciomagit pe unu de l-au bagat in spital pentru niste bani. A muncit mult fata, ce sa spun??? Securistul de Sturz sa-si vada de treaba si sa taca mai bine

 5. Ramona n-are nici o vina. Ii place sa se scalde in lux si de aia s-a agatat de bretul lui Olteanu. Care si-a abandonat familia si a devenit dl Sturz

 6. domnu Ilas, ia cautati si contractul de concesiune al pietei Aurora… sa vadeti acolo, concesiune pe durata de existenta a cladirilor :)) tare sau ce?

 7. va rog sa va uitati si cum s-a primit autorizatia pentru piata Aurora si piata Flavia,cand ele nu au nici un loc de parcare ……si la sfarsitul saptamanii zici ca esti in cartierele sarace ale Indiei,…..nu ai loc sa treci de atatea masini parcate aiurea,nu mai poti sa iti cumperi nimic ca masinile mari nu pot intra pe strazi…….nesimtire mare cu astia ce dau autorizatii pe pile si fac tot felul de magariii……aresta-tii domle sa nu-i mai vedem,la puscarie cu hotiii……

 8. este o curva Ramona atata timp cat umbla cu un gunoi de interlop , sper sa le dea Dumnezeau exact ceea ce merita! Mi-e scarba ca avem asemenea consilieri! sper ca DGA sa-si faca treaba si sa o aresteze la prima furaciune

 9. Ramona,mergi inainte si fii mandra de tine. Salutari lui Vasile.

  • doamne,alt securist de”bine”….