Noutati :

Bate, in sfarsit, palma cu calugaritele? Anuntul facut de primarul Nicolae Robu in privinta Colegiului National Banatean din Timisoara

30 august, 2016 - 02:33 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Dupa ani si ani de negocieri, reprezentantii Primariei Timisoara anunta din nou ca par sa fi ajuns la un consens cu proprietarii cladirilor care adapostesc Colegiul National Banatean. Mereu au sustinut ca pretul cerut de catre proprietari, reprezentantii Ordinului Calugaritelor de la Notre Dame, din cadrul Episcopiei Romano-Catolice Timisoara, a depasit cu mult posibilitatile financiare ale Consiliului Local. Discutiile au pornit de la 6,5 milioane de euro.

De asta data, negocierile cu Episcopia Romano-Catolica pentru preluarea campusului par sa se apropie de final. Primarul Nicolae Robu nu a vrut sa spuna la ce pret s-a ajuns pentru cumpararea cladirilor de catre Primarie, insa a lasat sa se inteleaga ca s-ar putea semna contractul de vanzare cumparare in urmatoarele doua saptamani.

E o promisiune care am facut-o parintilor, elevilor, profesorilor de la Colegiul Banatean, ca voi depune toate eforturile sa aducem acel campus in patrimoniul Primariei. Succesul este aproape. Am clarificat tot ce era de clarificat in discutiile cu conducerea Episcopiei Romano-Catolica. Sper sa reusim sa rezolvam definitiv problema spatiului de invatamant pentru acest liceu cu prestigiu al Timisoarei… Nu putem vorbi despre suma pana nu se incheie procesul verbal de vanzare- cumparare. Pana luni nu va fi finalizat procesul, dar pana in 12 inca sunt sanse. Eu nu pot sa spun ca 100% vom avea tranzactia realizata, dar sunt sanse ca pana in data de 12, la deschiderea anului scolar sa le pot comunica elevilor ca a fost achizitionat campusul liceului” a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Pana la achizitionarea campusului, Primaria a investit in aceasta vara 300.000 de lei pentru modernizarea Colegiului National Banatean.

S-a facut refunctionalizarea spatiului din spalatorie si transformarea in 7 sali de clasa, pentru invatamantul primar. E in curs de finalizare. Saptamana aceasta sper sa se incheie totul. S-au facut de asemenea lucrari de amenajare la toate grupurile sanitare, precum si lucrari de reparatie si igienizare la coridoarele din corpul A al liceului” a completat Nicolae Robu.

Va reamintim, reprezentantii Primariei Timisoara au alocat in bugetul de anul acesta al orasului suma de 4 milioane de lei, pentru demararea procedurilor de achizitii a complexului de cladiri in care functioneaza Colegiul Banatean, dar si Liceul Dositei Obradovici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...