Noutati :

Bataie pe terenurile pentru casa de la Primaria Timisoara. Mai sunt doar cateva zile pentru depunerea dosarelor

10 ianuarie, 2017 - 01:34 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Tinerii care vor sa isi construiasca o casa pe terenurile oferite de primarie la Timisoara mai au la dispozitie cateva zile pentru a-si depune dosarele prin care solicita o parcela. Municipalitatea a pus la dispozitie peste 100 bucati de teren, si are deja peste 1000 de solicitari.

CITESTE SI: Incendiu la o scoala din vestul tarii. Sute de elevi evacuati!

Mai exact, la Primarie au fost depuse 1064 de dosare prin care tinerii solicita o parcela de teren sa isi ridice o casa. Cei care doresc mai pot sa isi aduca dosarele pana in data de 15 ianuarie, dupa care va urma procesul de verificare si selectia celor care indeplinesc toate conditiile. Unele dintre dosare nu vor intra nici macar in procesul de selectie.

CITESTE SI: Minibuzele violet intra in paine la Timisoara! De cand le vom vedea pe strazi? 

Nu mai conteaza ca acum 10 ani a fost depus un dosar, daca nu a fost actualizat. Sunt si cereri vechi, dar dupa verificare, foarte multe nu vor mai fi valabile. Fie nu mai indeplinesc conditiile de varsta, fie nu se indeplinesc conditiile din hotararea din noiembrie… Ar fi sufieciente dosare sa se dea toate cele 128 de parcele. 15 ianuarie e termen limita, va fi duminica, deci pana in 13 se pot depune. Primaria va realiza in acea zona retele de utilitati, ramanand in sarcina celor care primesc parcele si isi construiesc case sa isi faca racordul„, a declarat Nicolae Robu.

Primaria a alocat 128 de parcele de teren, fiecare de 300 de metri patrati pentru constructia de case pentru tineri, in zona strazii Ovidiu Balea. Pentru a primi o bucata de pamant, tinerii trebuie insa sa indeplineasca mai multe conditii. Trebuie sa aiba sub 35 de ani, si conform unei hotarari de Consiliu Local, sa aiba in contul personal, al sotului, sotiei sau parintilor suma de… 10.000 de euro.

CITESTE SI: Minibuzele violet intra in paine la Timisoara! De cand le vom vedea pe strazi? 

Cei care vor primi o parcela vor avea la dispozitie 3 luni pentru a-si imprejmui proprietatea, iar in termen de un an de la preluarea terenului sa inceapa construirea locuintei. Daca dupa 5 ani de la preluarea terenului casa nu este construita, proprietarului i se retrage dreptul de folosinta gratuita.

Intr-o hotarare din luna noiembrie, consilierii locali au stabilit si o serie de criterii de departajare celor care isi doresc o parcela de pamant, iar printre acestea se afla vechimea cererii solicitantului, data stabilirii domiciliului in Timisoara, conditiile de locuit sau numarul de copii minori ai solicitantului. Printre criterii se aflau si starea civila, in cazul careia cei casatoriti aveau sanse mai mari sa primeasca un teren, sau nivelul de pregatire, insa acestea doua au fost eliminate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu va agitati prea tare. E doar pe pile. Stiu cativa din beneficiari anteriori, numai pile si mita.

  2. Olteni,fuguta maine la primarie…,e „moca”

  3. Pline periferiile timisoarei de constructii in rosu. Le ridica si le lasa in paragina, in timp ce alti oameni nu au unde locui. Astia de pun mana pe terenuri sunt tot guzganii care spala bani si angajatii corupti de prin primarii.