Bataie pe studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Craiova. Cinci firme vor contractul de 30 de milioane de euro

TIMISOARA. Au fost anuntate ofertele depuse pentru, probabil, cel mai scump Studiu de Fezabilitate facut vreodata in Romania pentru un drum expres de 250 de kilometri.

CITESTE SI: Fara duplexuri in uscatorii la etajul 10, cu acoperisul in forma de triunghi isoscel si obligatoriu cu lift. Prima propunere a noului arhitect sef al orasului: Modificarea regulamentului pentru construirea mansardelor, la Timisoara 

CNAIR precizeaza ca sunt 5 firme si asocieri care vor sa intocmeasca documentatia de aproximativ 30 de milioane de euro pentru ‘Drumul de mare viteza Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj’.

Pana la termenul limita au depus oferte urmatorii agenti economici:

1. Asocierea EGIS ROMANIA SA (lider de asociere) – SEARCH CORPORATION S.R.L.– ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL – GEOSTUD S.R.L. – ECO GEODRUM S.R.L. – EGIS INTERNATIONAL SAS

2. Asocierea SC IRIMAT CONS SRL (lider de asociere) – SC STUDIO CORONOA SRL CIVIL ENGINEERING – G&M ROAD BUILDING ENGINEERING SRL

3. Asocierea – SC EXPLAN SRL (lider de asociere) – SC GEOLOGIC SITE SRL – DP CONSULT SA –SCA TEAHA&FUZESI

4. Asocierea SC TPF INGINERIE SRL (lider de asociere) – TPF-CONSULTORES DE ENGENHARIA E ARQUITETURA SA – SC STEROGIS PROIECT SRL – SC SAIDEL PROIECT SRL – SC SIDEL ENGINEERING SRL – SC ERNST & YOUNG SRL

5. Ofertant YUKSEL PROJE AS

Valoarea estimata a contractului este cuprinsa in intervalul 107.465.138,85 – 127.001.527,73 lei fara TVA„, transmit reprezentantii COmpaniei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Intocmirea documentatiei ar trebui sa dureze 43 de luni de la data de incepere a contractului.

Cele 5 oferte au intrat in evaluare.

Banii pentru SF au fost prevazuti in Bugetul National pe 2021.

Abia dupa ce va fi intocmita aceasta documentatie, se va trece la etapa gasirii unui constructor pentru soseaua de mare viteza care sa lege Lugojul de Craiova prin Drobeta Turnu Severin.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Analistul spune:

  Deci vreo 4 ani pentru Studiu de fezabilitate ( va dati seama ?) Cat va dura PROIECTAREA si apoi EXECUTIA LUCRARILOR? Punem pariu ca nici peste 10 ani nu va exista drum expres Craiova Lugoj ca sa nu mai vorbim de Autostrada care are un ciot numit Autostrada A6 in apropiere de Lugoj. S-a terminat cu autostrada!!!

 2. Gb spune:

  Este studiu de fezabilitate cu proiect tehnic. Durează asa de mult pt ca se face trecerea peste Carpați, pe zona de 80km Herculane-Orsova-Severin. Se trece direct la construcție la etapa următoare.

 3. Nume? spune:

  Intre timp ministrii USR au demisionat, asa ca licitatia se amana cu vreo 1-20 de ani. Vor aparea prioritati noi. Adica vechi.

 4. Rodi spune:

  E vorba de drum de „mare viteza”, nu „drum expres”

 5. drucker spune:

  Acest drum „expres” nu se va face nici in 30 de ani .

  Nu sunt in stare sa faca o autostrada pana la granita cu Srbija de 50 km in zona de campie , dar un drum „expres” care trece minim 60 de km prin munti , in zona Banatului de Munte !

  • El padriño spune:

   Ca sa completez ce ai spus, nu sunt în stare sa termine ciotul de 9km între Margina si Cosava, d-apăi 50 de km, către Serbia…Drumul Express spre Craiova, v-a fi realizat pe porțiuni, iar cea din munți v-a fi abandonată, pana la Sfântul Așteaptă ;). Din păcate nu vom avea infrastructura, deși sunt fonduri(europene). Trist ca avem cele mai bune oportunități din istoria României, cu o clica politică de toată jena…