Noutati :

‘Bataie’ pe postul de city manager, la Timisoara. Aproape 200 de oameni si-au trimis CV-urile, anunta primarul Dominic Fritz

24 noiembrie, 2020 - 02:28 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Interes mare pentru unul dintre cele mai importante posturi din organigrama Primariei Timisoara, cel de city manager.

CITESTE SI: Fara Targ de Craciun, fara petrecere de Revelion, la Timisoara. Nu vom avea nici cupola de lumini si nici concerte 

Dupa ce saptamana trecuta primarul Dominic Fritz creiona profilul celui care va fi administratorul orasului, in doar cateva zile nu mai putin de 180 de CV-uri au fost trimise pe adresa primariei.

IT-isti, economisti, negociatori, cu totii cu doza de umor dorita de primar, s-au inghesuit sa isi incerce sansa pentru a ocupa fotoliul atat de ravnit.

„Este un post unde eu, ca primar, am dreptul sa numesc o persoana, si eu m-am decis sa fac un concurs deschis pentru asta. Pana astazi, pana azi dimineata, am primit 180 de CV-uri pentru acest post, inca nu le-am deschis, inca nu le am citit citit, dar ma bucur ca exista un interes mare si cred ca asta e un semnal clar ca timisorenii, si dincolo de Timisoara, vor sa faca parte din aceasta profesionalizare a administratiei locale si eu sunt foarte increzator ca voi gasi prin acesti 180 de oameni cel mai bun om pentru Timisoara. Pana maine seara mai este deschisa aceasta selectie, deci pana maine seara se mai pot depune CV-uri”, a spus primarul Dominic Fritz.

Va reamintim, cei interesati de acest post isi mai pot trimite CV-urile si o scrisoare de intentie pana in 25 noiembrie. Apoi vor fi organizate interviuri telefonice cu cei selectati, urmand ca 3 dintre candidati sa fie invitati la discutii cu o comisie de selectie condusa de primarul Timisoarei, care va alege noul administrator public al Timisoarei.

Citeste AICI criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca aspirantii la postul de city manager al Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Daca ati demarat selectia in mod transparent continuati tot asa, selectati candidatii in urma sustinerii unor baterii de teste grila cu intrebari care sa departajeze inteligenta nu tocirea de legi si ordonante. Era ideal daca toata aceasta selectie ar fi fost facuta de o firma de profesionisti externa.

 2. Daca selectia ar fi transparenta, sigur ar castiga Ionut Nasleu.

 3. CITY MANAGER-ul trebuie să știe că intră în atribuțiunile sale, în afara celor delegate de Primar, buna administrare a municipiului, inclusiv la nivel de regii proprii, societăți care desfățoară activități economice pentru/în folosul comunității (furnizarea de utilități/servicii fără întreruperi în afara celor programate și anunțate înprealabil), ceea ce presupune o pregătire profesională desăvârșită, buna cunoaștere a specificului și profilului fiecărei societăți în parte.
  Prezentarea unui n.r impresionant de CV-uri nu înseamnă și oferte oportune/calificabile pt. alegerea/numirea unui CITY MANAGER.
  Atenție, CV-urile nu sunt prezentate de cele mai multe ori corect, transparent.
  CITY MANAGER-ul va trebui să-și asume responsabilitatea pentru buna funcționare pentru toate serviciile prestate în slujba locuitorilor Municipiului Timișoara, inclusiv alimentarea cu energie electrică și gaze naturale.
  Solicit a se face o analiză a conformării societăților de profil care desfățoară activități în Municipiul Timișoara, inclusiv privind lucrările de investiții/mentenanță/reparații/intervenții.
  Solicităm o analiză foarte serioasă în privința alegerii/numirii noului CITY MANAGER.