Noutati :

Bani pentru spitale si reabilitari termice. ADR Vest a semnat trei contracte de finantare pentru Regiunea Vest

9 decembrie, 2014 - 04:12 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA.  Agentia de Dezvoltare Regionala Vest a semnat trei contracte de finantare  care vizeaza modernizarea a doua spitale din Regiunea de Vest, prin dotarea cu aparatura de ultima generatie. Cel de-al treilea contract se refera la finantarea reabilitarii termice pentru 91 de apartamente.

„Am avut placerea sa ne informam despre ceea ce inseamna viitorul ciclu financiar 2014-2020. Prin grija colegilor de la ADR am aflat si sumele preconizate care vor fi stabilite in lunile imediat urmatoare pe axele care sunt pentru derularea activitatii viitoare. Avem placerea sa semnam trei contracte deosebit de importante pentru zona noastra.” a spus Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Primul dintre contractele semnate este pentru spitalul din orasul Sebis, judetul Arad, contractul avand valoarea de 2.298. 159,17 lei.

„Am reusit, dupa cativa ani de munca, impreuna cu consultanti, cu proiectanti, sa promovam acest proiect care insemana un plus in ceea ce priveste conditiile de sanatate pentru populatia orasului Sebis. Asta presupune 9 cabinete medicale pe diferite specialitati: neurologie, pediatrie, inerne, psihologie, balneologie si alte specialitati care vor deservi populatia din zona, cu aparatura medicala moderna care sta la dispozitia medicilor. Pe scurt, creaza premisele ca spitalul orasenesc din Sebis, un spital zonal, pe care am reusit sa-l pastram dupa reducerea de unitati spitalicesti din Romania sa functioneze in conditii foarte bune. Cu sprijinul Regiunii V Vest am reusit sa-l modernizam prin dotarile acestea.”   a declarat  Gheorghe Petru Feies, primarul orasului Sebis.

Cel de-al doilea contract, in valoare de 1.722.412, 10 lei, pentru rebailitarea termica, a fost semnat de primarul municipiului Deva. De reabilitare vor beneficia 91 de apartamente, cu reducerea consumului la 61,19% si, implicit, cu reducerea cheltuielilor locatarilor pentru intretinere.

„Este cel de-al 6-lea bloc, in decurs de un an si ceva. Cu sprijinul Agentiei de Dezvoltare Regionala, cu care avem o colaborare foarte buna, am reusit sa implementam aceste sase proiecte. Trei sunt spre finalizare, acest de-al saselea are un termen de 12 luni si va fi finalizat anul viitor. Cele sase proiecte implementate au valoarea de sase milioane de lei, speram ca anul viitor, pana la sfarsitul anului lui 2015 sa mai implementam astfel de proiecte, pentru ca sunt cereri foarte multe din partea populatiei” a spus  Petru Marginean,  primarul Devei.

Cel de-am treilea proiect, in valoare de 56.362.228,93 de lei, o parte dintre acesti bani reprezentand fonduri nerabursabile, prevede modernizarea si dotarea cu echipamente medicale a sectiilor din cadrul ambulatoriului intergat din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgente Timisoara.

„Este vorba despre 21 de departamante, din cadrul a sase sectii de ambulatoriu de la Spitalul Judetean din Timisoara. Acestea vor fi dotate cu echipamente si aparatura de ultima generatie. De acestea vor beneficia peste 700 de pacienti, zilnic.” a mai spus Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Durata de implementare a acestui proiect este de 11 luni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...