Bacalaureat 2017: Avem subiectele la Matematica si Istorie! Cum s-au descurcat elevii, in Timis?

TIMISOARA. Absolventii de liceu au sustinut, miercuri proba oligatorie a profilului. Cei care au terminat la Uman au dat examen la Istorie, iar cei care au facut liceul la profilul real au dat proba la Matematica .

CITESTE SI: O noua statie de ambulanta in Timisoara. Unde va fi construita?

Primii elevi care au iesit din salile de examen au spus ca subiectele au fost mai usoare decat se asteptau. Insa, au fost si absolventi care spun ca nu se asteptau la asemenea subiecte si ca nu au reusit sa completeze toate cerintele.

„Eu am dat la Istorie. N-a fost foarte greu, am facut de la fiecare subiect cate ceva. Oricum nu ma asteptam sa pice comunisnul”, a spus un elev din Timisoara, la iesirea din examen.

„La Mate am dat. A fost destul de greu. Nu ma asteptam  la asta…ma asteptam sa avem subiecte mai usoare. Nu cred ca o sa iau o nota foarte mare…probabil 6”, a adaugat o alta eleva.

CITESTE SI: Vesti bune pentru soferi! Se deschide circulatia pe strada Jiul din Timisoara

Cei de la profilul uman au avut de scris despre Romania in comunism. Subiectul al doilea a avut ca cerinta Revolutia din 1848 si comitetul revolutional. O alta cerinta este a fost ca elevii sa dea un exemplu in care tara noastra s-a implicat in criza orientala.

La subiectul III, elevii au avut de scris despre Romania postbelica, iar la alte cerinte au avut de prezentat actiunile diplomatice ale domnitorilor si de precizat o asemanare intre institutiile din spatiul extracarpatic in secolul al XVI-lea.

CITESTE SI: Vin temperaturi de foc la Timisoara si in judet. Anuntul meteorologilor! 

La matematica, in prima parte, elevii au avut de rezolvat mai multe exercitii, in timp ce la subiectul al doilea au avut o matrice. Subiectul trei a fost unul in care elevii au trebuit sa rezolve derivate si integrale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „Oricum nu ma asteptam sa pice comunisnul” – prea tare cum s-a aliniat contextul. Pai in mare parte nici eu.