BACALAUREAT 2014 in TIMIS: Incep emotiile pentru absolventii de liceu. Astazi are loc proba scrisa la limba romana!

Students in an exam

TIMISOARA. Emotii mari pentru absolventii de liceu. Aproape 5000 de absolventi din judetul Timis s-au inscris, in sesiunea de vara la BACALAUREAT 2014, dintre care doar putin peste 4000 provin din promotia actuala.

Numarul candidatilor inscrisi la examenul de Bacalaureat 2014, in Timis, in sesiunea de vara, este mai mic decat cel de anul trecut. Daca in 2013 s-au inscris  5.912 de absolventi la BAC, anul acesta sunt inscrisi 4928 elevi, dintre care 4077 sunt absolventi din promotia curenta, iar restul din promotiile anterioare.

Toate centrele de examen au fost dotate cu camere video si audio de supraveghere. Camerele video au fost amplasate in salile de examen, precum si in spatiile de preluare si multiplicare a subiectelor.

„Este o perioada extrem de incarcata, acum incep probele scrise la Bacalaureat, cu cea la Limba si literatura romana. Avem 16 centre  de examen in care se va desfasura proba de Bacalaureat, iar reprezentantii Inspctoratului Scolar monitorizeaza modul de organizare si de desfasurare a acestor probe. Au avut  loc intruiri ale comisiilor din centrele de examen, respectiv din centrele zonale de evaluare, s-a urmarit  ca in toate centrele sa fie montate acele camere de supraveghere audio video, astfel incat sa se acopere intreaga clasa, elevii sa se poata vedea de la primul pana la ultimul iar examenul sa se desfasoare in cele mai bune conditii.” a declarat Aura Danielescu, inspector scolar general.

Iata care este calendarul examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea iunie-iulie, probele scrise:

30 iunie – proba scrisa la Limba romana
1 iulie – proba scrisa la Limba materna
2 iulie – proba obligatorie a profilului : matematica sau istorie
4 iulie –  proba la alegere

In 7 iulie se vor afisa rezultatele, pana la ora 12.00. Intre orele 12.00 si 16.00 vor putea fi depuse contestatiile, iar  in 11 iulie are loc afisarea rezultatelor finale.

Elevii care nu reusesc sa treaca de sesiunea din vara vor avea o a doua sansa in sesiunea din toamna.

Vom reveni cu subiectele primei probe scrise, cea de limba si literatura romana!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...