Noutati :

Avem si taxa de paragina pe terenuri la Timisoara! De cand se plateste un impozit urias?

19 octombrie, 2016 - 03:07 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. In urma cu aproape o saptamana, primarul Timisoarei Nicolae Robu anunta micsorarea unor taxe si impozite la nivel local, dar si majorarea altora, pentru anul viitor. Printre cele care urmeaza sa creasca se afla si taxa pe terenurile lasate in paragina, si daca la acea ora era doar o intentie, dupa plenul Consiliului Local a devenit o realitate.

CITESTE SI: Vom avea un al treilea mall in Timisoara! Anuntul investitorului

Consilierii au votat pentru cresterea de cinci ori a impozitului pe care timisorenii cu terenuri abandonate si lasate de izbeliste trebuie sa il plateasca, in baza acestui ‘bir special’. Aceasta majorare nu se va face insa in orice conditii, si nu imediat. Ci din 2018. In hotararea de consiliu local au fost stabilite si tipurile de terenuri care vor fi luate in considerare.

In categoria terenurilor agricole intra cele care corespund urmatoarelor categorii de folosinta: arabil, pasuni, fanete, vii, livezi.Terenul agricol corespunde incadrarii ca nelucrat daca, in fapt, nu este utilizat/exploatat/ lucrat/ intretinut potrivit categoriei de folosinta cu care figureaza inregistrat in registrul agricol.Terenurile necultivate reprezinta suprafetele de teren arabil care nu au fost cultivate operioada de pana la 2 ani, cunoscute sub denumirea de parloage.
Ogoarele reprezinta suprafetele de teren arabil care au fost lucrate in toamna anului anterior sau in primavara anului curent si nu au fost insamantate, in scopul refacerii solului.Toti proprietarii de terenuri agricole de pe raza municipiului Timisoara sunt obligati sa asigure cultivarea acestora si protectia solului„, se arata in hotararea aprobata de consilierii locali

Doi ani la rand trebuie sa fie in paragina si din al treilea se aplica. Luam act ca sunt in paragina, vom mai lua act la anul daca nu si le pun la punct si in 2018 vor intra pe impozit majorat. Vor fi mai intai avertizati ca un an din cei doi ceruti de lege a fost bifat. Cu alte cuvinte, de la 1 ianuarie 2018 vor intra pe impozit majorat de 5 ori. Asta inseamna o suma considerabila, si e si cu titlul de creanta fiscala. Daca nu si-o platesc, se merge direct la executare silita fara a se parcurge procese prin instanta„, a spus primarul Nicolae Robu

Proprietarii de terenuri vor fi notificati de fiecare data cand parcelele vor fi gasite in paragina, dupa care va fi elaborata o hotarare de consiliu local dedicata, prin care se va decide cresterea impozitului pentru terenul respectiv cu 500%.

Acum se face inventarul terenurilor si cladirilor care intra in colimator pentru aceasta majorare. Suntem pregatiti. Mai trebuie hotararea de consiliu urmatoare, dupa care vom veni punctual pentru fiecare teren sau cladire in parte. Fiecare cladire sau teren trebuie aprobat in plen si vom avea inventarul pana la sfarsitul anului„, a spus Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...