Autostrada Arad – Nadlac filmata din avion! Vezi in ce stadiu se afla lucrarile la soseaua care ne va lega de Ungaria. VIDEO

Lucrarile la autostrada care va lega Romania de reteaua europeana de drumuri de mare viteza avanseaza tot mai mult, dupa cum se poate observa din cea mai recenta filmare din avion.

In videoclipul publicat pe 21 iunie se poate vedea stadiul lucrarilor pe cele doua tronsoane care formeaza autostrada Arad-Nadlac.

Filmarea incepe de pe centura Aradului, de unde se desprinde tronsonul II care merge pana la Pecica, realizat in proportie de 85%. Pe aceasta bucata lucrarile au fost sistate in primavara anului trecut in urma falimentului austriecilor de la Alpine. Nici pana acum CNADNR nu a desemnat un nou constructor.

Citeste si: EXCLUSIV! FOTOREPORTAJ: Cum arata autostrada Arad-Pecica, ce ar fi trebuit sa se lege deja de Timisoara? Aproape gata, a fost abandonata

De la Pecica pana la Nadlac activitatea este intensa, tronsonul fiind construit de Asocierea Astaldi SPA-Max Boegl Romania SRL. Si aici lucrarile au fost sistate aproape doi ani, dupa arestarea lui Nelu Iordache pentru deturnarea fondurilor europene destinate tocmai acestei autostrazi.

Citeste si: EXCLUSIV! FOTOREPORTAJ pe autostrada agricultorilor Nadlac-Pecica, abandonata dupa arestarea lui Nelu Iordache!

Din imagini se poate observa ca s-au asfaltat deja mai multi kilometri, iar stadiul lucrarilor la pasaje si podete a avansat rapid. La inceputul anului, autoritatile afirmau ca legatura Arad-Nadlac ar putea fi gata in luna decembrie.

Filmare a fost realizata de o companie specializata, din fondurile adunate de pasionatii  de infrastructura de pe forumurile peundemerg.ro si skyscrapercity.com.

Filmarea VIDEO din avion:

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Vu de l'étranger spune:

  Un grand bravo à Astaldi – Max Boegl qui semblent avancer vite et bien ; en principe, AMB devrait pouvoir respecter les délais et terminer ses travaux fin 2014 / début 2015.

  A ce moment-là, la A1 disposera de deux tronçons d’autoroute parfaitement opérationnels mais unitilisables :
  – Balint / Sanovita
  – Frontière hongroise / Pecica
  En effet, le CNADNR n’a toujours pas mis en adjudication la section Pecica – Arad ouest qui comprend la sortie de Pecica ( voir film, 3’20”) + la partie d’autoroute à réaliser de 3’20” à 5’15”du film ; compte tenu des réclamations et recours habituels, et des délais d’étude et de réalisation, la fin de cette partie ne devrait pas survenir avant mai / juin 2015.
  Il faudra donc encore et toujours attendre.
  Heureuse Roumanie qui peut se permettre de construire des autoroutes et de ne pas les ouvrir à la circulation. Dommage, dommage !