Noutati :

Au venit banii pentru camerele de supraveghere la Bacalaureat 2012 in Timis! 6.400 de absolventi s-au inscris la examenul de BAC!

6 iunie, 2012 - 09:46 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1


TIMISOARA. 6.400 de absolventi. Atatia s-au inscris pentru sesiunea din vara a examenului de bacalaureat 2012 in Timis! Inspectorii scolari se asteptau sa fie peste 8.000, din promotia curenta si din cele anterioare.

Organizarea unui bacalaureat riguros, la fel ca in 2011, ii sperie pe adolescenti. Peste 5.000 de liceeni  de clasa a XII-a din aceasta promotie vor participa la examenul national din iunie-iulie si putin peste o mie de absolventi de anul trecut s-au inscris la examenul maturitatii.

Numarul celor inscrisi este mult mai mic decat al celor estimati. Noi ne asteptam la aproximativ 8.000 de persoane inscrise. Avem 6.400. Probabil ca organizarea de anul trecut a bacalaureatului i-a speriat si nu s-au pregatit indeajuns”, explica Marin Popescu, inspector scolar general in Timis.

Pentru examenul din aceasta vara, Ministerul Educatiei a livrat deja fiecarui judet bani pentru achizitia camerelor de supraveghere la fiecare centru de examinare. Timisul a primit 38.700 de lei sa cumpere 258 de camere video.

Cele 258 de camere video vor fi amplasate atat in salile din centrele unde este organizat examenul de bacalaureat si unde nu existau pana acum, cat si pentru examenul national de evaluare national, la clasa a VIII-a. Camere de supraveghere vor fi amplasate in salile de clasa, dar si in locurile unde vor fi multiplicate exemplarele cu subiectele, cat si in cele de depozitare a foilor de examen ale elevilor”, explica inspectorul scolar general.

Daca presedintii comisiilor din centrele de evaluare doresc, camere de supraveghere pot fi amplasate si in salile unde se desfasoara corectarea lucrarilor, pentru a asigura transparenta si echitatea evaluarii. Dar aceasta decizie poate fi luata numai la nivelul intregului judet, cu aprobarea Comisiei Judetene.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Eu am numarat 4 elevi, 3 din Timisoara si 1 din Lugoj care au reusit la BAC-ul olimpicilor. Pentru alte localitati din judetul Timis, nu am avut curiozitatea sa caut. Cei pe care i-am gasit sunt: Iancu Olimpia (6.46) – Lic. Banatul, Pastor Adelina (6.15) – Lic. Banatul, Retzler Rainer (8.76) – Lic. Moisil, Sandu Roxana (9.66) – Colegiul Hasdeu Lugoj.

    Rezultatele la bac-ul olimpicilor se gasesc pe pagina web a ISJ Bacau.

    Deci? Ce a numarat domnul inspector?