Noutati :

Au pornit lucrarile la campusul scolar ca-n filme ce se ridica la Timisoara, in care vor invata peste 1000 de elevi. S-a deschis santierul. Foto si video

6 septembrie, 2019 - 11:15 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. S-a dat ordinul de incepere a lucrarilor la noul campus scolar al Liceului Nikolaus Lenau din Timisoara, pe un teren aflat intre Popa Sapca si Oituz. Este primul care se ridica in oras in ultimii 30 de ani.

Vineri dimineata, in mod simbolic, s-a facut prima sapatura in teren si s-a pus piatra de temelie, in cadrul unei mici ceremonii la care au luat parte IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, primarul Nicolae Robu, consulul Germaniei la Timisoara, Ralf Krautkrämer, episcopul romano-catolic, József Csaba Pál, directorul Liceului Lenau, Elena Wolf, si patronul Constructim, Lucian Perescu.

La baza fundatiei viitoarei constructii, in prima groapa sapata, a fost depusa o capsula metalica ce contine o poezie a scriitorului Nikolaus Lenau. Pe bucata de harie pe care au fost asternute versurile s-au iscalit primarul, directorul scolii, consulul Germaniei la Timisoara, constructorii si arhitectii, dar Mitropolitul Banatului si Episcopul romano-catolic.

Este un moment indelung asteptat care nu a venit de la sine, a venit cu multa implicare din partea mai multor persoane pentru a ajunge pana aici. Sper ca aceasta implicare va fi si in continuare mai sustinuta pentru a ajunge si la finalul dorit. Este vorba de clasele de la pregatitoare pana la clasa a VIII-a, care vor fi mutate aici. Liceul va ramane in cladirea de pe Gheorghe Lazar numarul 2. Am dortit mult acest moment si ni-l dorim si pe cel din 2021, cand o sa intram intr-o scoala noua si dodata asa cum ne dorim„, a declarat Elena Wolf, directorul Liceului Nikolaus Lenau Timisoara.

Video: George Stefanita

La finele lunii iulie s-a semnat contractul cu castigatorul licitatiei organizata de Primaria Timisoara – firma Constructim, ca lider al unei asocieri, alaturi de alte trei societati.

Valoarea contractului este de 49.994.636,94 lei fara TVA, adica peste 12 milioane si jumatate de euro, cu tot cu TVA, iar lucrarea ar trebui sa se incheie in 2 ani, in septembrie 2021.

Campusul scolar de pe strada Oituz 4C ar acoperi cea mai mare parte din nevoile scolii cu predare in limba germana de la Timisoara, ai carei elevi invata acum in mai multe sedii din Timisoara, pe Gheorghe Lazar, pe Namoianu, in Piata Unirii si la fostul liceu Mincu.

Cele patru firme asociate vor trebui să realizeze 4 corpuri de constructie in conformitate cu cerintele din documentatia de atribuire, dar si lucrari de structura de rezistenta, alimentare cu energie electrica, alimentare cu fibra optica, alimentare cu apa potabila, racordare la reteaua de canalizare urbana, alimentare cu gaze naturale, racorduri rutiere, instalatii electrice, instalatii sanitare si PSI, instalatii HVAC.

Ansamblul de constructii propuse este alcatuit din patru corpuri care delimiteaza o curte interioara denumita atrium. Dispunerea corpurilor construite are in vedere si insorirea permanenta a curtii interioare, ca loc de recreatie pentru copii, data fiind pozitia amplasamentului fata de punctele cardinale. Ansamblul construit propus se compune din corpurile A, B, C si D, cu o suprafata desfasurata de 11.850,16 mp. Demisolul va avea 2.516,80 mp desfasurati, parterul 1.519,80 mp. La etajul 1 vor fi 2.539,08 mp, la nivelul 2 sunt 2.598,60 mp, la etajul 3 avem desfasurati 2,598,60 mp, iar la 4, un etaj retras, vor fi 77,33 mp. Vor fi asigurate parcare, acces pietonal pentru elevi si profesori, acces de serviciu pentru deservire si interventie, precum si statii de transport in comun pe ambele sensuri, cu treceri de pietoni, pe drumul de legatura dinspre strada Popa Sapca si Calea Aradului„, explicau recent pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Constructim.

Peste 1000 de elevi ar putea invata in noul campus, cel mai spectaculos proiect dedicat invatamantului, care se amenajeaza la Timisoara.

Vor fi amenajate 48 de sali de clasa in care vor putea invata simultan 1152 de elevi, spatii pentru cadre didactice si personal administrativ, un cabinet medical, o biblioteca, o sala de gimnastica, vestiare si spatii tehnice„, au mai precizat pentru opiniatimisoarei.ro constructorii.

Cele 4 corpuri de cladire vor fi construite in jurul unui copac valoros care nu va fi taiat, ci protejat si pus in valoare.

Banii pentru campus vor proveni de la bugetul local, pentru ca mai apoi, municipalitatea sa incerce sa-i recupereze din fonduri europene.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. mvaaaaaiiii,acus apar si jegosii cu ”iar se taie copacii” :)))) copaceii nostri,cum mai respiram noi ozone ? :)))

 2. ker, infectule, treci la lins in cwr! robu asteapta sa ii faci ghetele cu crema. lichea usl-ista ce esti.

  • De ce boala suferi, USRist indracit?

 3. Popii ce căutau acolo ? Scoala nu e religioasă .

  • Religia e strans legata de societatea romaneasca, mucosilor. Asa ca nu conteaza ce vor 2% din populatie. IPS Ioan Selejan a facut foarte mult bine pentru judetul Timis.

 4. Cu ocazia asta se stabileste un standard pentru scolile din Timisoara , astfel fiecare scoala din oras va avea asa un campus , doar nu putem sa ne batem joc de LIMBA ROMÂNA !!!

 5. Asteptam ca inventivul dom Robu sa inceapa si lucrarile in campusul Universitar la tufisurile intime pentru jocul de-a capre, asa cum a promis !

 6. Ker, idiot mic, de cand ma-ta te-a facut, tu ce ai respirat, nu aer?