Noutati :

Au inceput inscrierile la Colegiul National Banatean. De ce surprize au parte viitorii liceeni la CNB?

3 iulie, 2015 - 06:01 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Absolventii ciclului gimnazial care vor sa intre in marea familie a Colegiului National Banatean se pot inscrie deja la liceu. Incepand de vineri, acestia au putut completa fisele de optiuni necesare accesului intr-una din cele mai titrate scoli din judetul Timis.

Cei care reusesc sa treaca pragul minim necesar accederii in cadrul CNB, in urma notelor de la examenul de capacitate, vor putea alege intre Matematica-Informatica, Stiintele Naturii sau Stiinte Sociale.

203 locuri repartizate in 7 clase de a IX-a ii vor astepta pe cei care isi doresc sa urmeze un liceu de elita. Anul trecut, 97% dintre absolventii CNB au promovat examenul de bacalaureat fara probleme.

Mai mult decat atat, Colegiul National Banatean este singura institutie de invatamant din Timisoara care completeaza oferta educationala obisnuita cu posibilitatea participarii la practica universitara.

Incepand din acest an, elevii liceului vor putea incepe stagii de practica cu masteranzii si doctoranzii uneia din cele mai importante institutii de invatamant superior din vestul tarii, Universitatea de Vest din Timisoara. Liceenii vor putea participa la diverse activitati in laboratoarele Universitatii de Vest si vor putea asista la diverse prezentari, seminare sau chiar cursuri.

„In urma cu cateva luni am semnat un protocol de colaborare cu Universitatea de Vest, ceea ce a facut posibila deschiderea unor noi orizonturi pentru educatia liceenilor CNB. Intentionam ca in acest an sa stabilim protocoale si cu alte universitati din Timisoara si chiar sa dezvoltam acest sector, cel al practicii in institutiile de invatamant superior. Cred ca, dupa aceste stagii de practica, liceenii nostri isi vor da mai usor seama ce li se potriveste cel mai bine, ce optiune universitara sa aiba la finalul celor 12 clase. Deocamdata, in protocolul incheiat cu Universitatea de Vest sunt prevăzute 3 clase, una de Matematica-Informatica, una de Stiinte Sociale si una de Stiintele Naturii. Pentru a putea fi inclus in acest program, elevii de clasa a IX-a vor trebui sa sustina, in luna septembrie, un interviu motivational care sa arate si capacitatea candidatului de a-si argumenta alegerea facuta”, spune directorul CNB, prof. Sorin- Gabriel Ionescu.

Termenul limita de completare si depunere a fiselor cu optiunea pentru inscrierea la liceu este luni, 6 iulie 2015, iar repartizarea elevilor in functie de nota obtinuta la examenul de capacitate si optiunea din fisa va avea loc in 15 iulie 2015.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nesimtiti pentru fotografia folosita, liceul a fost renovat, pur si simplu il puneti intr-o postura proasta.