Noutati :

Au fost reluate toate procedurile pentru construirea Institutului Oncologic de la Timisoara, dupa ce documentatiile au expirat

7 noiembrie, 2019 - 11:34 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. O luam de la capat. Documentatiile vor fi actualizate astfel incat, la Timisoara sa demareze toate procedurile in vederea construirii unui Institut Oncologic.

CITESTE SI: Autostrada Timisoara – Moravita, care ne va lega de Belgrad, intr-o noua etapa. Anuntul asteptat in noiembrie 

Va fi folosit pentru Institutul Oncologic, „scheletul” de cladire de la iesire din Timisoara, pe Calea Torontalului, cel care initial a fost construit pentru Spitalul Municipal, insa constructia stagneaza de la jumatatea anilor ’90.

S-au reluat procedurile pentru proiectare si actualizarea documentatiilor, deoarece acestea au expirat. Licitatia pentru proiectarea lui a fost respinsa de Comisia de evaluare a licitatiei, a trecut o perioada de timp, astfel incat toate documentele nu mai sunt de actualitate. Acest obiectiv a fost prins pe fisa de investitii a Ministerului Sanatatii si prinde contur„, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Va reamintim, in luna ianuarie, in cadrul unei vizite la Timisoara, ministrul Sanatatii Sorina Pintea anunta ca ridicarea Institutului Oncologic de la Timisoara a fost blocata de interese care provin din zona medicala privata si a anuntat ca a facut o plangere la Parchet. Patru ani a stagnat proiectul din cauza faptului ca cei responsabili au intarziat procedurile de achizitie si de realizare a studiului de fezabilitate.

In luna septembrie, acelasi ministru a venit, din nou la Timisoara si a spus ca ancheta Parchetului este in derulare.

Eu am depus acel raport la Parchet, nu am primit niciun raspuns, probabil sunt cercetari in derulare. Probabil ca lucrurile nu stau foarte bine. Raportul este depus la Parchet… este o ancheta in derulare. Nu vreau sa comentez. Dar, daca cineva nu a fost in stare sa dea drumul la o licitatie in 4 ani de zile, cred ca nu a vrut”, a spus ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, facand referire la conducerea DSP careia i se incredintase organizarea licitatiei pentru documentatie.

Institutul Regional de Oncologie Timisoara era prevazut sa fie amplasat pe o suprafata de 5,5 hectare si ar fi trebuit sa aiba 476 de paturi de spitalizare, potrivit Hotararii prin care Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investittii.

Durata de realizare a Institutului era estimata la 36 de luni, iar valoarea constructiei si a dotarii unitatii de 511,628 milioane de lei.

Cancerul reprezinta a doua principala cauza de mortalitate (19,4%), dupa bolile cardiovasculare.

Judetul Timis este unul dintre judetele cu cea mai mare rata a afectiunilor oncologice din Romania, cu peste 15.000 de pacienti luati in evidenta, numarul cazurilor nou aparute fiind in crestere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. cine de cine-si bate joc?
    Prea multe variante de raspuns!
    For the solution: See you in 2025!

  2. Facem, facem, ca doar vin alegerile.

  3. Fiv-ar administratia naibii sa va fie de romani hoti si politicieni corupti . Alti bani pt proiectantul casei , alte avize si alte smenuri . Reluati procedurile ca la astea va pricepeti cel mai bine !

  4. Rusine! Tuturor partidelor, in mod egal. Ce-i de la putere n-au facut, cei din opozitie „n-au observat”, atata lucru are opozitia de facut, sa latre la cei de la putere. Sa va fie rusine tuturor!