Noutati :

Atentie, soferi. Un pod se inchide si pe al doilea se va circula doar pe jumatate, la Timisoara. Cand intra in vigoare restrictiile. Harta

3 mai, 2018 - 03:54 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Dupa ce la inceputul saptamanii a fost inchis traficul prin pasajul Popa Sapca, soferii vor avea de indurat noi restrictii in circulatie. De asta data pe podurile care intra in reabilitare.

CITESTE SI: ‘Cine-i, ma, taran?’ Sofer atacat de un taximetrist furios in trafic, la Timisoara. De la ce au pornit scenele violente. Video 

 

Podul Eroilor, care face legatura intre Piata Iosefin si vechea platforma Elba, se inchide complet traficului rutier, in timp ce pe podul Dragalina se va circula doar pe jumatate.

Astfel, incepand de luni, din 7 mai, intra in vigoare restrictiile de circulatie.

„Pe podul Dragalina se va circula in ambele sensuri, pentru ca se da drumul si peste liniile de tramvai. Va fi o banda obisnuita, cea de la marginea trotuarului, si pe o banda se va veni pe sensul invers, pe liniile de tramvai. Pe splaiurile Vadimirescu si respectiv Titulescu se va circula pe o banda, pentru ca partea dispre Bega, pe ambele splaiuri, va fi folosita pentru santier. Dar pe jumatate se va putea circula, in aceleasi sensuri ca si pana acum. Podul Eroilor se va inchide total, din 7 mai”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

 

Saptamana aceasta s-au predat amplasamentele pentru santier atat la Podul Dragalina, cat si la Podul Eroilor, ambele aflate in zona Iosefin.

Reprezentantii Primariei spun ca au ales sa porneasca ambele santiere deodata, chiar daca circulatia in zona va fi ingreunata, tocmai ca sa rezolve toate problemele simultan.

Podurile Dragalina si Eroilor vor fi reabilitate, iar la finalul lucrarilor, fiecare va avea cate doua benzi pe sens, dar si piste de biciclete si trotuare largite.

In urma castigarii licitatiei, firmele care se ocupa de reabilitarea Podului Eroilor au la dispozitie 9 luni pentru a finaliza lucrarea care costa putin peste 3,1 milioane de lei.

La Podul Dragalina, lucrarile vor dura aproximativ 10 luni si vor costa 8,5 milioane de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Daca am inteles bine (vezi si „harta”):
  1. Circulatia de Spl. TV si NT vor fi pe cate o banda (sens unic)
  2. Venind dinspre gara, dupa traversarea podului NU SE VA PUTEA COTI LA STANGA spre Spl. TV!
  3. Ar fi bine ca (in sfarsit) circulatia „provizorie, de data aceasta, sa fie „corect marcata” (vezi inca si marcajul ambigu de pe Bv. Republicii zona Sp. de copii spre opera, coexistenta liniilor galben si alb, dar nu numai.
  4. Sper ca:
  – „specialistii de la semaforizari” sa faca adaptarile corespunzatoare a „semaforizarii luminoase” (idem si cei de la marcaje)
  – se vor plasa si presemnalizari?
  5. Pe Dragalina se va putea circula pe toata lungimea drumului, pana la pod si dupa? acea linie continua, neagra asta/ce semnifica? (in contrapartida cu cea verde)
  6. Fiind vorba de 8 – 9 luni ar fi util ca „solutiile de circulatie” sa fie marcate pe4 hartile GPS (actualizare); in unele tari, daca o lucrare depaseste o perioada rezonabila (de ex una luna) acest lucru este operat pe hartile GPS.
  Probabil ca mai sunt si alte intrebari!

 2. Cum ar fi daca s-ar taia complet legatura intre Timisoara Nord si Sud. Reabilitam simultan toate podurile; pentru siguranta mai inchidem si zonele pasajelor de cale ferata.
  Daca vrei sa ajungi din Aradului in zona centrala, solutia devine simpla: autostrada e la o aruncatura de bat 🙂
  Iar legatura Nord-Sud s-ar putea rezolva extrem de simplu, via Bucovat.