Atentie, soferi! S-au inmultit camerele video care ii dau de gol pe cei care nu si-au cumparat rovinieta

18 noi camere de monitorizare video ce vor detecta autovehiculele care circula fara rovinieta au fost puse in functiune de luni. Pana in acest moment in reteaua rutiera nationala se afla 42 astfel de dispozitive. In urmatorul an, pentru intarirea sistemului de supraveghere vor fi amplasate inca 45 de camere video.

Potrivit reprezentantilor CNADNR, odata cu insalarea aparatelor in 2010 s-a constatat o crestere sensibila a incasarilor la taxa de rovinieta.

Camerele au fost amplasate strategic, in puncte care nu pot fi ocolite de soferi, iar pe timpul noptii, sistemele de supraveghere vor detecta placutele masinilor si in infrarosu.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a incheiat pana in momentul de fata contracte ce permit plata rovinietei de catre participantii la trafic prin sistemul sms cu doi din cei trei mari operatori de telefonie mobila. in cursul saptamanii viitoare urmeaza a fi incheiat contract si cu cea de-a treia mare companie de telefonie mobila din tara noastra.

Dispozitivele de control fac parte dintr-un sistem informatic compact al CNADNR SA. Pe soselele din Romania sunt amplasate posturi de control dotate cu camere de luat vederi, care  recunosc numerele de inmatriculare ale masinilor de la o distanta de 20 de metri. Numarul de inmatriculare al autoturismului este verificat in baza de date si in cazul in care nu a fost platita rovinieta proprietarul masinii va fi amendat.

Pe raza Directiei de Drumuri si Poduri Timisoara sunt montate 9 camere de monitorizare video pentru detectarea soferilor care nu si-au cumparat roviniete: 2 in judetul Arad, 3 in judetul Timis, 2 in judetul Caras Severin si  2 in Hunedoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...