Noutati :

Atentie soferi! Doua zile de restrictii rutiere pentru masinile cu o masa mai mare de 7.5 tone!

22 iunie, 2012 - 11:05 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Codul portocaliu de canicula emis de Administratia Nationala de Meteorologie pentru judetul Timis i-a pus in garda pe politistii rutieri. Acestia ii avertizeaza la randu-le pe soferi sa NU plece la drum intre orele 11-20. Vezi care sunt exceptiile!

Oamenii legii, in cooperare cu reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, vor desfasura vineri, 22 iunie si sambata, 23 iunie, o actiune pentru verificarea modului de respectare a dispozitiilor privind regimul drumurilor avand in vedere avertizarea de cod portocaliu.

Actiunea se va derula incepand cu ora 11 pe toate categoriile de drumuri din judetul Timis. Oamenii legii avertizeaza ca este interzisa temporar circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, in perioada 22-23 iunie, intervalul orar 11-20, cu exceptia:
– transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animal si vegetala;
– vehicule care participa la interventii in caz de forta majora;
– transporturi funerare;
– transporturi postale;
– transporturi de echipamente de prim ajutor;
– transporturi pentru distribuire de carburanti;
– transporturi de marfuri sub temperatura controlata;
– transporturi pentru tractari vehicule avariate;
– transporturi pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate;
– transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii
– vehicule care transporta persoane.

Restrictionarea circulatiei este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat pe care, datorita temperaturilor ridicate din timpul zilei se produc deformatii majore ireversibile cu pierderea stabilitatii imbracamintii rutiere, iar aceasta va fi ridicata imediat ce temperaturile vor intra in normal si va fi anuntata prin mass-media”, explica Cosmin Tinta, purtatorul de cuvant CNADR.

Pentru operatorii de transport si/sau conducatorii autovehiculelor vizate de restrictie, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA a pus la dispozitie numarul de telefon 021/264.33.33 si pagina de internet www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...