Noutati :

ATENTIE! Este ultima zi pentru depunerea declaratiilor fiscale la Finante!

25 mai, 2012 - 10:48 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Vineri, 25 mai, este ultima zi de depunere a declaratiei fiscale privind veniturile obtinute anul trecut din activitati independente. Este vorba despre completarea formularului 200 si inregistrarea acestuia la administratia financiara.

Potrivit Agentiei Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), declaratia privind veniturile realizate din Romania- formular 200 se completeaza si se depune pentru urmatoarele categorii de venituri:

Venituri din activitati independente – activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala. Nu au obligatia depunerii declaratiei, persoanele fizice pentru care impozitul retinut de platitorii de venituri este final, potrivit optiunii contribuabililor. Totodata, nu depun declaratia nici persoanele care au avut venituri din activitati independente impuse pe baza de norme de venit, cu exceptia persoanelor care au depus declaratiile de venit estimativ in luna decembrie si pentru care nu sau stabilit plati anticipate.

Venituri din cedarea folosintei bunurilor – inchirieri sau arenda. Nu au obligatia depunerii declaratiei persoanele fizice care au realizat venituri din cedarea folosintei bunurilor pentru care chiria este stabilita in lei, nu au optat pentru determinarea venitului net in sistem real si la sfarsitul anului anterior nu indeplinesc conditiile pentru calificarea veniturilor in categoria veniturilor din activitati independente, pentru care platile anticipate cu titlu de impozit sunt egale cu impozitul anual datorat, si impozitul este final.

Venituri din activitati agricole determinate in sistem real;

Venituri realizate intr-o forma de asociere – venitul declarat va fi venitul net/pierderea distribuita din asociere;

Transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise;

Venituri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract. precum si orice alte operatiuni de acest gen, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...