Noutati :

Atentie ce aruncati in canalizare! O gramada de gunoaie adunate la Timisoara dupa ploaia torentiala care a inundat strazile

30 august, 2013 - 10:29 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. In urma ploii torentiale abatute miercuri peste Timisoara, muncitorii Aquatim au adunat cam 40 de metri cubi de gunoaie. Doar la statia de epurare din Timisoara au fost aproximativ 15 metri cubi de deseuri menajere, de constructii si vegetale.

Potrivit celor de la Aquatim, in ciuda acestui fapt, nu a fost afectat procesul tehnologic de epurare a apelor uzate.

„Din cauza debitului mare de ape pluviale, in primele doua ore de la caderea ploii au fost transportate prin sistemul de canalizare catre statia de epurare cantitati mari de deseuri textile, PET-uri, lemne, polistiren, frunze, nisip si pamant. Acestea sunt aruncate de catre cetateni in sistemul de canalizare al orasului, existand riscul blocarii acestuia si aparitiei inundatiilor pe anumite portiuni de drum sau la subsolul imobilelor. Lipsa precipitatiilor duce la acumularea lor, in timp, in canalizare, iar in timpul unei ploi torentiale ele sunt antrenate in conducte si, apoi, transportate catre statia de epurare”, transmite directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.

Estimarile Aquatim arata ca in cele 4 bazine de decantare a apelor pluviale din statia de epurare au fost transportate in jur de 25 de metri cubi de materii solide – nisip si pamant. Muncitorii societatii de apa si canal au fost nevoiti sa foloseasca utilaje speciale pentru a nu pune in pericol echipamentele si pentru a nu bloca intrarea apei in statia de epurare.

„Debitul apei uzate inregistrat miercuri la intrarea in statia de epurare a fost de 14.000 l/s, insa capacitatea maxima de preluare a apei in statie este de 25.300 l/s. Asta inseamna ca statia de epurare are capacitatea de a prelua de doua ori debitul raului Bega, care, in conditii normale, este de 13.000 l/s”, mai transmit reprezentantii Aquatim.

CITESTE SI: Strazi si subsoluri inundate, masini si tramvaie blocate, dupa o ploaie torentiala, la Timisoara! FOTO si VIDEO!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Daca s-ar vidanja toate canalizarile din oras macar la 2 saptamini nu ar ajunge o asemenea cantitate in statia de epruare…
    Dar probabil combustibilul este folosit de sefii de la Aquatim…

  2. N-ar strica puțină educație civică la scară largă în oraș.

    Se aruncă gunoaie peste tot și apoi ne plângem că se înfundă și că e mizerie în oraș.