Noutati :

Atentie, biciclisti! Deja aveti interzis la pedalat in centrul Timisoarei. Amenda este de pana la 200 de lei!

19 august, 2013 - 12:27 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Incepand de luni, 19 august, biciclistii timisoreni nu mai pot pedala prin zona centrala a orasului, mai exact prin Piata Victoriei si pe strada Alba Iulia, vreme de 5 ore pe zi. Amenzile pentru cei care sunt prinsi pe bicicleta pot ajunge si la 200 de lei.

Politistii locali vor patrula de acum si mai atenti in centrul Timisoarei, dupa ce primarul Nicolae Robu le-a interzis biciclistilor accesul pe mijloacele de transport pe 2 roti in intervalul orar 18:00 – 22:00, in Piata Victoriei si pe strada Alba Iulia. In prima faza, oamenii legii vor da avertismente, iar apoi vor trece la amenzi. Atentie, s-ar putea organiza si filtre, in cazul in care biciclistii nu respecta hotararea!

„Primaria Timisoara ne-a comunicat intrarea in vigoare a hotararii 438 din 2.08.2013 prin care se aproba anexa la hotararea privind constatarea contraventiilor. Se interzice circulatia biciclistilor in Piata Victoriei si pe strada Alba Iulia in perioada 1 mai – 31 octombrie a fiecarui an, in intervalul orar 18:00 – 22:00, fara avizul Comisiei de circulatie din cadrul primariei. Se va prelucra cu efectivele de Politie Locala si vom monitoriza acest aspect, atentionand biciclistii sa se conformeze, iar cei care nu inteleg prezenta hotarare se vor alege cu sanctiuni in conformitate cu prevederile hotararii”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Nicoleta Popa, purtator de cuvant Politia Locala Timisoara.

CITESTE SI: Primaria Timisoara nu s-a invrednicit sa monteze macar un indicator care sa avertizeze biciclistii ca au interdictie in Piata Victoriei si pe strada Alba Iulia

Amenzile sunt intre 10 si 200 de lei. Juristii de la Prefectura Timis inca verifica de legalitate hotararea consiliului local. Aceasta desi Nicolae Robu a fortat un vot chiar de Ziua Timisoarei, in sedinta festiva a Consiliului Local. Cu o saptamana inainte, initiativa sa nu intrunise voturile necesare pentru a fi aprobata.

CITESTE SI: Robu le-a facut un cadou biciclistilor de Ziua Timisoarei: Le-a interzis accesul in centrul orasului!

Primarul Nicolae Robu le-a recomandat biciclistilor sa utilizeze …ruta ocolitoare a centrului Timisoarei, care este plina de obstacole, dupa cum www.opiniatimisoarei.ro a aratat intr-un reportaj recent.

FOTO si VIDEO! REPORTAJ: Cu bicicleta pe ruta ocolitoare a centrului Timisoarei, pe care doar primarul Nicolae Robu o vede ‘perfecta’ pentru biciclistiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si indicatoarele vor fi montate probabil dupa ce se strang banii necesari achizitionarii, din amenzi. Militia locala in actiune.