Ateliere de limba japoneza la Biblioteca Universitatii Politehnica Timisoara

TIMISOARA. In ultimii doi ani, Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Timisoara a gazduit o suita de evenimente culturale organizate in colaborare cu Ambasada Japoniei in Romania. Dupa primele cursuri de limba japoneza, sustinute de fostul ambasador al Japoniei in Romania, Kanji Tsushima, care s-au bucurat de un succes peste asteptari, au urmat seri culturale japoneze, seri de film, expozitie de chimonouri, prezentari de burse si oportunitati de studii in Japonia etc.

In 2018 a demarat o noua serie de cursuri de limba japoneza, de aceasta data sustinute de Camelia Nakagawara, un niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA in predarea limbilor straine) si Universitatea din Chicago (PhD in Limbi si Civilizatii Est-Asiatice) si cu peste 20 de ani de experienta de cercetare si predare la nivel universitar atat in Japonia cat si in SUA.

Iar seria nu se opreste aici. in perioada 20 iunie -26 iulie 2019, Biblioteca UPT, in colaborare cu Alumni UPT, organizeaza o noua sesiune de ateliere de limba si cultura japoneza, cu titlul LIMBA SI CIVILIZATIE JAPONEZA. INFLUENtE CULTURALE NIPONE, sustinute de prof. dr. Camelia Nakagawara.

Pentru aceasta sesiune sunt disponibile urmatoarele locuri:
– 2 grupe incepatori – 80 locuri
– 1 grupa intermediari – 40 de locuri
– 1 grupa avansati – 20 de locuri.

Activitatile se vor desfasura dupa-amiaza, de la orele 17:15, in zilele de joi si vineri, in Sala multimedia 2 (et. 4, BUPT). Atelierele de lucru se desfasoara o data pe saptamana, durata unui atelier fiind de 1h30.

Inscrierile au loc pana in 19 iunie. Atelierele de lucru costa 100 de lei, iar plata se face la pultul de informatii de la et 1, Biblioteca UPT.

Informatii suplimentare se pot obtine prin e-mail, la adresa: [email protected].

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.