Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021 mai are de asteptat pentru un spatiu unde sa functioneze

TIMISOARA. Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021 nu primeste, cel putin deocamdata, de la Consiliul Judetean Timis, un spatiu in Bastion, unde sa functioneze. Consilierii au amanat proiectul.

Consilierii judeteni din Comisia pentru Cultura ar fi trebuit sa primeasca, potrivit unui proiect de hotarare, un spatiu de 342 de metri patrati in Bastion, unde urma sa functioneze Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021.

Unii consilieri au propus ca si alte comisii din cadrul CJT sa beneficieze de spatii in Bastion.

Propun sa punem o placa la intrare, suntem 6 comisii, sa avem sedinte de luni pana sambata, iar duminica sa mai aiba si Asociatia asta cate o sedinta. Sa fim seriosi, este o modalitate legala pentru a acorda acest spatiu unei asociatii. Spatiul acela, cand mergeti pe hol, e un birou si o magazie, asta e tot spatiul. Si mai are o iesire pe terasa. Am fost explicit: ajutam o asociatie ca tot ne dorim sa fim capitala culturala„, a declarat consilierul judetean al PSD, Adrian Negoita.

Consilierul judetean al PDL, Marin Popescu, a atras atentia, la randul sau, ca Marsilia, care a fost deja Capitala Culturala Europeana, are o intreaga cladire in care si-a desfasurat activitatea asociatia care s-a ocupat de acest proiect.

In final, Titu Bojin, presedintele CJT, a propus amanarea proiectului pentru a fi discutat in sedinta de luna viitoare.

Sa nu incalcam regulamentul bastionului. In aceste conditii vrem sa alocam comisiei de cultura acest spatiu,  sa nu facem activitati comerciale. Ca sa ne edificam, va propun sa imputernicim comisia de cultura in totalitatea ei, sa mearga sa vada acest spatiu„, a spus Bojin.

Propunerea liderului CJT a fost aprobata de plenul CJ Timis, astfel ca proiectul a fost amanat, iar Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021 ramane fara spatiu in care sa functioneze, cel putin deocamdata.

In acest moment, membrii Asociatiei Timisoara Capitala Culturala lucreaza din cand in cand in Atelierul de Urbanism al Primariei de pe strada Alba Iulia.

Cu tot cu voluntari, asociatia  numara aproximativ 100 de membri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Vai, n-are doamna doctor sediu unde sa se faca de ras cu organizarea de 2 lei 50 pt capitala culturala? asa ceva…