Noutati :

Aquatim pregateste flota de autovehicule speciale pentru a faca fata inundatiilor ce se anunta!

16 februarie, 2012 - 09:39 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Trei vidanje, sapte autocombinate (woma si vidanja) si cinci wome sunt pregatite sa intervina daca scurgerile Timisoarei nu vor face fata odata ce zapada se topeste!

Aquatim  are un plan de actiune pentru prevenirea inundatiilor.Daca pana acum sistemele de canalizare au functionat la parametri normali, dupa ce zapada se topeste, riscul de inundatii creste in Timis.

In cazul in care temperatura de afara va creste, existand riscul producerii de inundatii in urma topirii zapezii, Aquatim a pregatit un plan de actiune pentru interventie in caz de necesitate, prin care s-a suplimentat numarul echipelor de interventie si s-au creat echipe specializate dotate cu utilaje si echipamente specifice, dedicate acestei actiuni.

Astfel, un echipaj va inspecta principalele artere de circulatie, statiile mijloacelor de transport in comun, accesul la institutiile publice, scoli, spitale, constatand care sunt zonele in care sistemul de canalizare nu reuseste sa preia in totalitate cantitatea de apa. Informatiile culese vor fi transmise unui inginer din cadrul sectorului de canalizare care va prelua si sesizarile pe aceeasi tema de la dispeceratul Aquatim si le va repartiza spre rezolvare imediata celor patru echipaje nominalizate pentru aceasta activitate. Flota de autovehicule specializate cuprinde trei vidanje, sapte autocombinate (woma si vidanja) si cinci wome.

In plus, statia de epurare este pregatita sa preia cantitati mari de ape pluviale, avand o capacitate de aproximativ 20.000 l/s, iar tehnologia folosita permite functionarea echipamentelor la capacitate maxima chiar si in conditii meteo nefavorabile.

Singura problema intampinata a fost inghetul contoarelor de bransament care, in unele cazuri, a dus la defectarea apometrului si sistarea temporara a alimentarii cu apa rece. Desi au fost transmise avertizari pe aceasta tema si s-au facut recomandari cu privire la protejarea contoarelor impotriva inghetului, de la inceputul lunii februarie si pana in prezent, la dispeceratul Aquatim au fost inregistrate circa 100 de apeluri ale consumatorilor din judet, reclamand bransamente inghetate sau crapate. In urma sesizarilor, echipele specializate au inlocuit 62 de contoare la imobile din Timisoara si 40 la imobile din mai multe localitati din judet“, spun reprezentantii Aquatim.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sper ca infrastructura mecanica anuntata este pregatita numai pt TIMISOARA. Afirm acest lucru pt ca AQUATIM-ul este operator regional si va trebui sa intervina in caz de nevoie tot regional…