Noutati :

Aquatim a batut recordul santierelor din Timisoara in 2014: pe ce strazi mai au loc lucrari? Lista santierelor!

25 decembrie, 2014 - 12:13 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Fara doar si poate, anul 2014 a fost anul santierelor in Timisoara. Cele mai multe au fost deschise de societatea de apa si canal Aquatim, in cadrul unui proiect pe fonduri europene in valoare de 119 milioane de euro. Potrivit primarului Nicolae Robu, Aquatim a deschis santiere pe 82 de strazi in acest an.

„Am avut foarte multe lucrari de innoire a retelelor de canalizare sau chiar de realizare de retele noi. Se incheie acel proiect al societatii primariei – Aquatim, care a afectat 82 de strazi. Sa ai lucrari de canalizare pe 82 de strazi este cumplit, dar pe de alta parte este extrem de benefic”, ne-a declarat edilul sef al Timisoarei.

Proiectul Aquatim nu consta numai in modernizarea si extinderea retelei de apa si canalizare din Timisoara. Societatea a derulat lucrari in tot judetul: 200 de kilometri de conducte noi de canalizare, 100 de kilometri de conducte de apa, 7 statii de epurare a apei uzate, 3 statii de tratare a apei potabile in localitatile Timisoara, Jimbolia, Deta, Sannicolau Mare, Buzias, Recas, Gataia, Faget, Ciacova, Sacalaz si Sanmihaiu Roman. Pe langa acest proiect, societatea a deschis santiere si din fonduri proprii.

„In acest moment, Timisoara este cam 99% asigurata cu serviciul de apa si cam 97% partea de canalizare. In urmatorii doi ani vom ajunge la suta la suta. Trebuie sa ne referim la vechea vatra a orasului, pentru ca orasul se tot extinde si 99% este deja un procent excelent. Cam 3% mai trebuie sa modernizam la canalizare si sub 1% la reteaua de apa”, a explicat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Potrivit reprezentantilor Aquatim insa, in Timisoara lucrarile au fost finalizate pe 37 de strazi. Reteaua de apa si canalizare a fost innoita in nordul orasului pe strazile Theodor Aman, Anvers, Homorod, Grigore Ureche, Radu de la Afumati, Mircea cel Batran, Tazlau, Ovidiu Balea, Ghirodei, Garofitei, Moldovei, Romul Ladea, Calea Bogdanestilor, Telegrafului, Palmierilor, Matasarilor, Standului. Mai sunt lucrari pe Calea Dorobantilor – tronsonul cuprins intre strada Bobalna si sensul giratoriu de la Aeroport – si pe strada Zimnicea.

S-au inchis santierele si in sudul orasului, pe strazile Rascoala din 1907, Romanitei, Contemporanul, Splaiul Sofocle, Ioan Romanu, Dimitrie Stan, Constantin Nottara, Niccolo Paganini, Constantin Silvestri, Podgoriei, Dumitru Bagdasar, Calea Urseni, Anton Bacalbasa, Vasile Balmus, Calea Buziasului, Intrarea Neptun, Versului, Atomului, Martir Marius Nemtoc si Orion. Lucrari in executie sunt pe arterele Maresal Constantin Prezan, Emile Zola, Cerna, Romulus, Nicolae Filimon, Bv. General Ioan Dragalina, Nicolae Andreescu, Banatului, Clabucet, Aleea Poenitei, Harniciei, Aleea Inului, Martir Angela Sava si Martir Ioan Stanciu.

Din fonduri proprii, societatea a facut 5 km de conducte de apa si peste 3,5 km de retele de canalizare, pe mai mult de 15 strazi din judet. In Timisoara au fost reabilitate conductele si bransamentele pe strazile N. Andreescu, in zona Cerna – Calea Buziasului, Maresal Constantin Prezan, strada Strandului si strada Crinului. De asemenea, s-a lucrat si pe arterele Gavril Musicescu, in zona Michelangelo si pe Bv. Corneliu Coposu.

„Pentru Aquatim a fost un an bun, in care am continuat sa finalizam proiectele incepute, si anume proiectul pe fonduri europene de 119 milioane de euro – 75% sunt fonduri nerambursabile, am finalizat primele obiective, restul le finalizam in 2015. De asemenea, am demarat un alt proiect, suntem in faza de licitare a asistentei tehnice pentru un proiect de 150 de milioane de euro, pentru anul 2015. Am avut un an plin de investitii, cu realizari. Spre satisfactia noastra, este al doilea an cand Aquatim ia locul intai, pe tara, in topul companiilor de profil ca si realizari economice tehnice pe baza indicatorilor analizati”, a mai spus directorul Aquatim.

Potrivit directorului Aquatim, 70% din locuitorii Timisului sunt racordati la reteaua de apa, iar 60% la cea de canalizare. Societatea opereaza in 100 de localitati din judet, 45 de unitati administrative.

Totodata, Aquatim si-a pus la cale si un masterplan, dorind sa mai investeasca 325 de milioane de euro, din care 150 de milioane de euro vor fi fonduri europene. Pana in 2020, reprezentantii societatii vor sa mai construiasca inca 20 de statii noi de tratare, sa reabiliteze inca noua si sa mai faca 330 de km de retele de apa, precum si 12 statii noi de epurare, 37 de stati inoi de pompare si 340 de km de retele de canalizare, dar si 50 de km de conducte de refulare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nea Vlaicule , realizarile nu au fost din fonduri proprii , ci din banii abonatilor pe care ii taxezi cu virf si indesat . Tot pe spinarea abonatilor ai luat si locul 1 pe tara .

  2. Partea buna, este OK ca se reface/extinde reteaua de distributie(distributia apei potabile si canalizarea Timisoarei au inceput cu mai bine de 100 de ani).
    Partea proasta este leagata de „inchiderea” santierelor (finalizarea drumurilor, inclusiv curatarea acestora); aici cei in drept ar trebui sa mai dea „cu barda”.

  3. minciuni ! nu s-a inchis nici un santier ! pe Harniciei au lasat plin de gropi ! trotuarele sunt toate sparte in urma lucrarilor. Nu mai vorbesc de borduri care deja s-au crapat si unele au picat in jos ! rusine aquatim mai bine lasati cum era