30 de dascali au protestat in fata Prefecturii

Nu mai mult de 30 de profesori ai iesit in fata Palatului Administrativ din Timisoara pentru a-si exprima nemultumirea vizavi de noua Lege a Educatiei, a reducerii numarului de posturi si a salariilor din sistem. Radu Bilavu, presedintele sindicatului „Paul Popescu Neveanu” din Timisoara, organizatorul mitingului, a declarat ca „numarul mic de protestatari prezenti la miting se datoreaza faptului ca mai multi dascali din Timis si Timisoara au fost amenintati, iar de teama acestor amenintari au ales sa nu participe la protest”. Profesorii sunt nemultumiti si ca vor disparea 3.500 de posturi, se pierde titularizarea si cel de-al 13-lea salariu. De asemenea, sindicalistii sunt nemultumiti si ca se intentioneaza majorarea varstei de pensionare. Protestele dascalilor vor continua maine cand va avea loc o greva generala de o zi in timpul asumarii raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei. Protestul de maine este organizat de Sindicatul „Spiru Haret” Timis. [nggallery id=29]

Nu mai mult de 30 de profesori ai iesit in fata Palatului Administrativ din Timisoara pentru a-si exprima nemultumirea vizavi de noua Lege a Educatiei, a reducerii numarului de posturi si a salariilor din sistem.

Radu Bilavu, presedintele sindicatului „Paul Popescu Neveanu” din Timisoara, organizatorul mitingului, a declarat ca „numarul mic de protestatari prezenti la miting se datoreaza faptului ca mai multi dascali din Timis si Timisoara au fost amenintati, iar de teama acestor amenintari au ales sa nu participe la protest”.

Profesorii sunt nemultumiti si ca vor disparea 3.500 de posturi, se pierde titularizarea si cel de-al 13-lea salariu. De asemenea, sindicalistii sunt nemultumiti si ca se intentioneaza majorarea varstei de pensionare.

Protestele dascalilor vor continua maine cand va avea loc o greva generala de o zi in timpul asumarii raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei. Protestul de maine este organizat de Sindicatul „Spiru Haret” Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.