Noutati :

Aproape 2000 de zboruri de pe Aeroportul Timisoara, in numai 2 luni! Care sunt destinatiile preferate?

16 martie, 2016 - 09:56 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Primele doua luni au reprezentat pentru Aeroportul International Timisoara o continuare a ratei de crestere a traficului aerian, in privinta numarului de pasageri, al zborurilor, cat si al traficului de marfuri.

In primele doua luni ale anului 2016, Aeroportul International Timisoara a inregistrat comparativ cu anul precedent, o crestere a numarului de pasageri cu 8%. Astfel, daca in perioada ianuarie – februarie 2015, 121.665 de pasageri au calatorit de pe Aeroportul International Timisoara, iar in aceeasi perioada a anului 2016 au fost inregistrati un numar de 131.869 pasageri.

O crestere insemnata apare si la numarul zborurilor, daca in primele 2 luni ale lui 2015 – 1701 de aeronave au aterizat sau decolat de la Timisoara, in 2016, numarul acestora a crescut cu 5%,  inregistrandu-se un numar de 1786 zboruri.

Analiza pe companii aeriene a ratei de crestere a numarului de pasageri imbarcati/debarcati pe Aeroportul Traian Vuia – Timisoara a condus la urmatoarele rezultate: compania aeriana Tarom a inregistrat cea mai mare crestere in primele doua luni ale anului 2016 comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, cu o rata de crestere de 11%, urmata de compania Wizzair cu o crestere de 9% si compania aeriana Lufthansa cu o crestere de 4%.

In perioada ianuarie – februarie 2016, destinatiile preferate ale pasagerilor au fost Munchen, Bucuresti si Londra, reprezentand din volumul total de pasageri ai AIT, 21%, 18%, si respectiv 12%.

In ceea ce priveste traficul de marfa, s-a inregistrat o crestere de 62%: de la 376 tone in ianuarie – februarie 2015 la 608 tone in primele doua luni ale acestui an. Consideram ca un eveniment important petrecut in 2015 pentru Aeroportul International Timisoara cat si pentru zona de vest a tarii, a determinat aceasta crestere – inaugurarea  terminalului celei mai importante companii de curierat din Europa – DHL.

Indicatorii statistici din 2016 continua trendul ascendent din ultimii doi ani si creeaza premize ca in a doua jumatate a anului sa marim rata de crestere, datorita zborurilor de vacanta programate in crestere fata de 2015 si datorita inceputului operarii Ryan Air din 01. 11. 2016. Aceasta crestere obliga administratia aeroportului sa creeze conditii de infrastructura marite, astfel incat sa se asigure un transfer optim al pasagerilor din zona publica pana la imbarcarea in aeronava” , a declarat  Daniel Idolu, director Aeroportul Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...