Aparitie spectaculoasa in locul Muzeului de Transport Public si al fostului sediu RATT de pe Take Ionescu, la Timisoara

TIMISOARA. Unul dintre cele mai importante proiecte ce urmeaza sa fie implementate la Timisoara, pentru anul 2021, cand orasul va fi Capitala Culturala Europeana, a fost in atentia consilierilor locali, joi.

CITESTE SI: Operatiuni spectaculoase la Podurile Eroilor si Dragalina din Timisoara. Lucrarile intra in linie dreapta. Video 

Mai exact, este vorba despre Centrul pentru Arta, Tehnologie si Experiment MultipleXity, care urmeaza sa fie construit in locatia care pana acum a gazduit Muzeul de Transport Public, dar si peste drum de aceasta, in fostul sediu RATT de pe strada Take Ionescu.

Cele doua locatii au fost trecute, prin vot, in plenul Consiliului Local, din administrarea Societatii de Transport Public Timisoara in domeniul public al municipiului Timisoara.

Anul acesta se cheltuiesc putini bani. Este un proiect asumat, trebuie sa il sustinem. Acum sunt sume aproximative, in etapa asta, pentru ca nu avem de unde sa stim. Abia dupa ce se fac studiile de rigoare, vom sti si pretul. 12 milioane de euro este un pret maximal. Eu cred ca in aceasta locatie reusim sa il facem la timp, intr-un an si jumatate. Sigur, nu avem specificatii de anvergura, noi trebuie sa realizam un astfel de centru si atunci vom merge incat sa fie un centru onorabil, cu suficiente functionalitati pentru a-si justifica titulatura, dar evident ca nu va fi asa cum ar fi fost unul pe care l-am fi construit de la zero”, spunea primarul Nicolae Robu in urma cu cateva luni.

Muzeul propriu zis, care adaposteste mai multe tramvaie reabilitate, piese exceptionale care au circulat prin Timisoara altor vremuri, raman la locul lor si vor putea fi admirate in continuare de cei care vor trece pragul depoului. Doar spatiile adiacente vor fi folosite pentru amenajarea centrului de arta si tehnologie.

Va reamintim, „Multiplexity 2021, Centru Arta – Tehnologie – Experimentare” este proiectul principal din dosarul de candidatura Timisoara Capitala Culturala Europeana si se doreste a fi un spatiu de experimentare prin tehnologie si arta, pentru a carui constructie au fost previzionati 12 milioane de euro, bani din bugetul local si fonduri europene.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.