Noutati :

Anunt incepere proiect: Construieste-ti viitorul prin stagii de practica! – CONPrACT

10 octombrie, 2018 - 01:49 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMISOARA este beneficiar, alaturi de DANKE CONSULTING SRL, al unui proiect de sprijinire a studentilor din anii terminali pentru trecerea de la scoala la viata activa, proiect finantat prin Programul Operational Capital Uman. Proiectul CONPrACT vizeaza imbunatatirea procesului de insertie pe piata muncii pentru 150 de studenti inmatriculati in sistemul de invatamant superior din regiunea de dezvoltare Vest in perioada 2018-2020, prin dobandirea competentelor necesare integrarii si mentinerii pe o piata a muncii moderna, flexibila si dinamica precum si cresterea adaptabilitatii acestora la cerintele locului de munca. In acest sens vor fi selectati 150 de studenti, astfel: 60 studenti din cadrul Facultatii de Inginerie din Hunedoara; 20 studenti din cadrul Facultatii de Chimie Industriala si Ingineria Mediului; 70 studenti din cadrul Facultatii de Constructii. Efectele pozitive asupra grupului tinta vor fi multiple si integrate intr-un set de masuri care maximizeaza potentialul de angajare al persoanelor din grupul tinta: – cresterea nivelului si a capacitatii acestora de ocupare a unui loc de munca prin derularea stagiilor de practica (minim 150 de studenti, inclusiv studenti din mediul rural); – imbogatirea competentelor si cunostintelor profesionale (minim 113 studenti care dobandesc o calificare – 75%); – studenti care isi gasesc un loc de munca la incetarea calitatii de participant (minim 66 de studenti – 44%); – studenti care urmeaza studii/cursuri de formare la incetarea calitatii de participant (minim 14 studenti – 9%).

Conferinta de deschidere a proiectului va avea loc in data de 11 octombrie, la ora 11:30, in Sala Senatului Universitatii Politehnica Timisoara, cladirea Rectoratului, Piata Victoriei nr. 2. La festivitatea de deschidere vor participa studenti si cadre didactice din cadrul UPT, precum si potentiali angajatori ai studentilor UPT.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Persoana de Contact – Luisa Isabela DUNGAN, Manager Proiect – 0724230340Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...