ANPC a lansat o adresa de e-mail la care sa primeasca reclamatii de la clientii bancilor

FOTO: antena3.ro

Romanii care au rate la banci si considera ca sunt nedreptatiti in vreun fel pot face acum o sesizare la Protectia Consumatorului la o linie nou infiintata si dedicata acestui tip de probleme.

CITESTE SI: A pornit in expeditie de la Timisoara prima ambarcatiune pe Bega ce trece frontiera in Serbia, dupa mai bine de 60 de ani. ‘Vulpea’ a plecat in jurul Europei si va opri in 20 de foste si actuale Capitale Culturale 

ANPC a lansat o adresa speciala de e-mail, cu scopul de a veni în sprijinul consumatorilor care identifica elemente menite sa le afecteze direct interesele si sa îi determine sa ajunga într-o situatie financiara dificila, in timpul derularii unui credit bancar contractat, scrie antena3.ro.

La [email protected] consumatorii pot semnala probleme de tipul:

– cresterea exagerata a ratelor si, ca atare, a gradului sau de îndatorare, fata de momentul contractarii creditului

– cresterea nejustificata a dobanzii aplicate pentru rambursarea creditului, comparativ cu prevederile contractuale

– prezentarea, la momentul ofertarii, doar a solutiei de rambursare cu rate egale (ponderea în rata fiind de 75% dobanda si 25% sold principal), fara a i se pune la dispozitie mai multe posibilitati de rambursare pentru a alege, este [email protected].

Cei care vor sa semnaleze astfel de situatii trebuie sa transmita pe adresa de mail scanarea urmatoarelor documente:

– contractul si scadentarul initial;

– valoarea actuala a ratei;
– notificarile primite de la banca;

– venitul net al titularului, la momentul contractarii si în prezent;

– corespondenta pe care ati avut-o cu banca.

Va reamintim, de la inceputul anului pana in prezent, inspectorii de la Protectia Consumatorului a sanctionat 19 banci pentru practici comerciale inselatoare in privinta contractelor de creditare pe termen mediu si lung.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...