Noutati :

Andrei Mester, dat afara din USR Timis. Partidul vrea sa il scoata si din Consiliul Local Timisoara

24 iunie, 2022 - 02:25 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: POLITIC
5

TIMISOARA. Dupa ce l-a suspendat in aprilie, acum USR Timis anunta ca l-a dat afara din partid pe consilierul local Andrei Mester.

Mai exact, acesta, sustin reprezentantii formatiunii, ar fi  ‘continuat sa actioneze in calitatea sa de consilier local USR Timisoara impotriva obiectivelor politice ale partidului, subminand eforturile administratiei si ale grupului de consilieri USR‘.

De asemenea, este acuzat ca a facut declaratii denigratoare fata de colegii sai.

In urma audierii partilor implicate si deliberarilor dintre membrii biroului judetean, a fost decisa sanctionarea paratului cu sanctiunea excluderii din partid. Mentionam că domnul Mester se afla la a doua abatere din ultimele 2 luni, consecinta primei abateri fiind suspendarea din calitatea de membru USR pe o perioada de 1 an. Acest fapt a constituit factor agravant in judecarea noii spete.

Domnul Andrei Mester, prin actiunile sale publice pe care le-a intreprins in calitatea de consilier local al USR Timisoara, a incalcat prevederile statutului USR, mai precis alineatele b, c si g ale articolului 13 din statut.

Urmare a deciziei, domnul Andrei Mester pierde toate drepturile si obligatiile care izvorasc din statutul de membru USR. El va fi inlocuit in Consiliul Local Timisoara de unul dintre candidatii urmatori de pe lista cu care USR Timisoara s-a prezentat la alegerile locale din septembrie 2020„, transmite USR Timis.

Andrei Mester nu a votat ultima organigrama a lui Dominic Fritz si s-a opus si propunerilor din noul CA al STPT, unde primarul avea tot interesul sa ii mai faca niste favoruri lui Raul Ambrus, punandu-i prietenii, respectiv sa instaleze cativa membri USR care s-a dovedit ca aveau caziere fiscale, dupa cum opiniatimisoarei.ro a aratat AICI.

Tensiunile dintre Andrei Mester si presedintele USR Timis Dominic Fritz sunt mai vechi. Aceasta intrucat primarul ar fi nesocotit protocolului semnat cu PLUS, conform caruia Mester ar fi trebuit să fie viceprimar.

Insa, daca Andrei Mester se va indrepta in instanta impotriva deciziei USR de a-l inlocui in Consiliul Local, acesta va ramane in functie pana la finalizarea procesului.

De altfel, in aceeasi situatie se afla si Raul Ambrus, cel care ajuta administratia Fritz sa aiba majoritate in Consiliul Local, care a fost exclus din PNL si, in mod automat, ar fi trebuit sa isi piarda si postul de ales local. A contestat insa decizia, astfel ca in continuare isi poate exercita votul in CLT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dar pe maestrul AMBRO dece nu a fost scos din Consiliul Local Timisoara.A pardon nu se poate ca voteaza toate „TRASNAILE” maestrului FRITZ!

    • Citește articolul pina la sfirsit, ajuta ..

  2. Fara tradatori in partid, avem nevoie doar de LGBT-isti adevarati!

  3. PNL= PSD = hoție. Atat stiu sa zic, habar nu am de ce, dar asa a zis sefu de la USR sa scriu pe toate saiturile. Mai mult nu ma duce capu

  4. Din articol reiese destul de clar ca maestrul Fritz nu se tine de promisiuni sau protocoale semnate și este răzbunător. Culmea, le-a nesocotit pentru a-i da funcția de viceprimar unui dublu repetent penal. Clar se comporta ca și cum ar fi pe moșia lui și nu accepta democrația in partid.