Noutati :

Andrada Mazilu, invatatoarea din Timisoara premiata la Gala Participarii Publice cu echipa pentru ‘Scoli Curate’. S-a batut pentru dreptul elevilor la burse

25 iunie, 2021 - 01:03 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
7

TIMISOARA. Inca un premiu in palmaresul invatatoarei Andrada Mazilu de la Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara pentru implicare civica in educatie.

Aceasta, dupa mai bine de un an a coordonat o echipa care, alaturi de alte 4 din tot atatea judete, s-a zbatut  pentru respectarea dreptului elevilor la burse scolare si a initiat un demers lung si istovitor prin proiectul ‘Scoli Curate‘ al Societatii Academice din Romania, analizand felul in care autoritatile acorda aceste drepturi banesti copiilor. Rezultatele sunt fabuloase: 30 de milioane de euro in plus pentru educatie in 464 de localitati vizate din 5 judete, suma ce reprezinta fonduri suplimentare pentru burse, investitii si bunuri si servicii destinate scolilor.

De altfel, despre acest proiect, opiniatimisoarei.ro a scris in mai multe randuri.

CITESTE SI: Doar 5 primarii din 99, din Timis, acorda bursele scolarilor, iar aproape jumatate dintre autoritati nu aloca bani pentru Educatie. Echipa Scoli Curate cere prefectului sa impuna respectarea legii: Drepturile elevilor nu intra in carantina!

CITESTE SI: Scoli Curate: Cerem primarilor un vaccin pentru buna guvernare locala in educatie. Prima doza – bani pentru invatamant prin bugetul local pe anul 2021!

CITESTE SI: Semnal de alarma, un sfert din primariile din Timis n-au cheltuit un leu pe invatamant. Analiza modului in care autoritatile din Timisoara si din judet investesc in scoli, prezentata in ‘Raportul alternativ privind starea educatiei din judetul Timis’

CITESTE SI: Elevi si dascali din Timisoara si din judet isi unesc fortele pentru ‘Scoli curate 2.0’. Copiii vor determina autoritatile sa respecte educatia

Echipa proiectului ‘Scoli Curate’ din care a facut parte si profesorul invatator Andrada Mazilu a fost premiata la Gala Participarii Publice la Bucuresti.

Anul trecut ne-am luptat pentru aceste burse si am facut diferite demersuri legislative, publice, de advocacy si promovare. Iata ca efortul nostru a fost rasplatit si apreciat! Prin implicarea celor 5 echipe judetene, proiectul Scoli Curate a contribuit la cresterea numarului de administratii locale care respecta dreptul la burse al elevilor, de la 56 la 322, dintr-un total de 464 de unitati administrativ-teritoriale, 110 unitati, care in 2020 nu au aolcat niciun leu pentru investitii in scoli si cheltuieli cu reparatii au prevazut astfel de sume in bugetul pe 2021, intrand in localitate. Totodata a fost majorat bugetul cumulat pentru investitii in scoli si cheltuieli cu reparatii si consolidari in cele 5 judete, de la 410 milioane de lei la 554 de milioane. Aceasta inseamna o crestere cu 30 de milioane de euro alocati suplimentar de autoritatile locale in 2021 fata de 2020„, a precizat Andrada Mazilu.

In toate cele cinci judete in care proiectul „Scoli Curate’ a fost demarat (Timis, Bacau, Cluj, Mures si Valcea), au fost lansate rapoarte de diagnoza, iar din septembrie 2020 a inceput o campanie de advocacy pentru responsabilizarea autoritatilor publice locale. Cele cinci echipe locale ale bunei guvernari in scoli si licee au petitionat cele peste 400 de primarii. Desi proiectul este inca in derulare, pana in acest moment 54 de consilii locale au aprobat bursele elevilor ca urmare a acestor demersuri, iar prefectii din toate cele cinci judete au pornit actiuni proprii de monitorizare a acordarii burselor si a finantarii educatiei.

Profesorul invatator Andrada Mazilu din Timisoara este un exemplu de neobosita implicare civica pentru educatie, coordonand mai multe programe prin Initiativa in Educatie, unde sustine si contribuie la imbunatatirea mediului educational si creeaza contexte de invatare si dezvoltare pentru a construi o lume mai buna.
In urma cu doi ani, Andrada Mazilu a fost premiata si la Gala Excelentei in Educatie Merito.

CITESTE SI: Invatatoarea de poveste din Timisoara, premiata la gala excelentei in educatie Merito 2019. A purtat o rochita decorata de elevii ei de la clasa pregatitoare

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Daca s-a batut ar fi trebuit data o amenda pentru fapte de violenta .

  • Doamne, cum nu trec unii pe la scoala. Sa nu cunosti sensul expresiei ‘a te bate pentru ceva’ e foarte grav tanti Mirela. Mama ei de carte, mama ei de scoala, ai uns-o cu clisa s-o mance cainii, ca e limpede ca pe la ore n-ai trecut, iar biblioteca ai gasit doar la Epic sau pe Heaven, Degeaba se chinuie profesorii sa va bage in cap ceva, ca n-au unde

 2. E grea limba romana! S-a batut, nu a fost batuta, chiar daca in text apare „s-a batut”, „ne-am luptat”, aceste exprimari nu au alt scop decat a arata cat de prost FUNCTIONEAZA STATUL ROMAN. Autoflagelarea nu este prevazuta cu pedepse in codul penal. Hai, Mirela mai citeste cate ceva cu capul, ca altfel intri in categoria analfabetilor funtionali. Citesti si nu pricepi! De astia sunt multi in Romalica. Cam 42% , cu tendinte de crestere. Bine ca STATUL ROMAN da PENSII NESIMTITE de 20 000- 70 000 lei pe luna unor idivizi care numai de aceste STMULENTE NU MAI AU NEVOIE ( intelege cineva care-i ratiunea pt care se dau????) si nu e in stare sa dea o bursa de 500 lei pe un an unui elev PREMIANT.

 3. Dacă măcar tot la 1000 de Romani, ar fii cîte unul cu inițiativa Civică, precum ea, o pitica cu inima mare și puternica, ori măcar cîte un voluntar, ROMÂNIA ERA DEPARTE! În fruntea tarilor din Est la Civilizație!

  • Ar *fi bine să mai iei niște meditații la limba română…
   „Dăcât” 1000 de ore, poate înveți să scrii corect.

 4. FELICITARI! Ne mandrim cu asa dascali devotati educatiei! Andrada Mazilu, esti speranta pentru noi toti si dovada ca, daca vrei cu adevarat, poti! Iti doresc tot binele din lume

 5. Mirela a făcut un comentariu sarcastic, doar atât. Nu vă mai ambalați așa.