Noutati :

Invatatoarea de poveste din Timisoara, premiata la gala excelentei in educatie Merito 2019. A purtat o rochita decorata de elevii ei de la clasa pregatitoare

14 martie, 2019 - 12:59 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
5

12 dascali au urcat, miercuri seara, pe scena Galei MERITO 2019, eveniment in cadrul caruia sunt premiati profesorii etalon in educatie.

Presedintele Klaus Iohannis, prezent la deschiderea galei origanizata de reprezentanti ai mediului privat de afaceri, a declarat ca acest eveniment demonstreaza ca ”societatea ofera recunoastere profesorilor cu merite deosebite, chiar daca, din pacate, de prea multe ori, statul nu este capabil sa o faca”.

Printre cei 12 profesori rasplatiti pentru excelenta in educatie, sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei, s-a aflat si o invatatoare din Timisoara, de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau.

Invatator, trainer si specialist in educatia non-formala, Andrada Mazilu (Sorca) crede cu tarie ca scoala „nu este despre performanta, ci despre a descoperi bucuria de a invata„.

Cu o experienta de 10 ani in predarea moderna, dupa metode care nu pun accentul pe memorare, ci pe incurajarea copiilor sa-si valorifice ideile, Andrada Mazilu este un reper al tinerei generatii de dascali cu har, foarte iubiti de elevi, care, desi cu studii aprofundate de pedagogie in Germania, a ales sa ramana in Romania si se incapataneaza sa lupte cu toate fortele pentru schimbarea sistemului de educatie.

Invatatoarea Andrada Mazilu tine si un jurnal pe Facebook in care prezinta activitatile de la scoala si metodele de predare la clasa zero pe care o indruma in acest an la Lenau.

Clasa pregatitoare nu este despre performanta, despre competiție si compararea elevilor, despre presiune si frica. Este despre dezvoltare, schimbare, evoluție personala, disciplina, formarea caracterului, despre prietenie si formarea unei comunitati, dezvoltarea abilitatilor si a gandirii, este despre joaca si creativitate. Clasa pregatitoare este despre a descoperi bucuria de a invata. Este despre formarea unei atitudini pozitive fata de scoala. Clasa pregatitoare este o provocare, dar una frumoasa„, explica Andrada Mazilu pentru sparknews.ro. Mai multe detalii AICI.

La festivitatea de premiere de la Bucuresti, invatatoarea din Timisoara, care transforma scoala in poveste, a purtat o rochita decorata de elevii ei de la clasa pregatitoare, care au impodobit-o cu desene si mesaje de incurajare.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. FELICITARI!!!!!! avem nevoie de astfel de oameni.

    • Să-ți zâmbească viața!

  2. Superba..Avem femei superbe si avem invatatoare si profesoare superbe….si multe alte profesii..oare ce ce nu este bine, de ce nu ne putem bucura?

    • pentru ca sunt, din pacate, exceptii…

    • Putem. Putine sunt faptele spectaculoase care se intampla int-un minut. Majoritatea lucrurilor bune se fac incet, pas cu pas, zi de zi. Cine pricepe asta si face asa e multumit cu viata lui/ei.