Noutati :

Amenzi de aproape 90.000 de lei date de politisti la Timisoara celor care au sfidat Ordonanta Militara si au iesit noaptea pe strazi fara motiv

24 martie, 2020 - 11:42 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
4

TIMISOARA. Zeci de echipaje de politie au fost pe strazi in Timisoara si au verificat respectarea ordonantei militare care interzice circulatia, in prima noapte de la intrarea in vigoare a masurii.

CITESTE SI: Zeci de echipaje de politie pe strazi in Timisoara. Au verificat respectarea ordonantei militare care interzice circulatia intre orele 22.00 si 6.00. Foto si video

Agentii au verificat daca oamenii respecta noile reguli de circulatie si nu-si parasesc locuintele in intervalul orar 22.00 – 6.00 decat in conditii speciale, avand asupra lor adeverintele ori declaratiile pe proprie raspundere cu privire la deplasarile nocturne.

In urma controalelor s-au aplicat 116 amenzi, in valoare de 87.800 lei celor care nu aveau asupra lor documentele.

Controalele politistilor vor continua in noptile urmatoare.

Va reamintim, din noaptea de 23 spre 24 martie au intrat in vigoare masurile unei noi ordonante militare. Potrivit acestora, se interzic deplasarile in afara locuintei. Fac exceptie urmatoarele situatii:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi, atunci cand activitatea profesionala este esentiala si nu poate fi amanata sau desfasurata de la distanta;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;
c) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;
d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;
e) deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizică individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice.

Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere.

Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. In vremuri de criza cu decalari la plata taxelor locale fiecare isi aduna buget cum poate…

    • Daca inconstientii nu inteleg de vorba buna… poate inteleg printr-un mod in care i-ar durea (non-fizic)

  2. Așa le trebuie, să le dea să îi sature.

  3. La cate facilitati fiscale da statul roman, sistemul de sanatate „jos cu palaria”, educatia, etc etc au tot dreptul sa dea asa amenzi. Bravo lor! Prost is io ca m-o prins pe aici!