Noutati :

Zeci de echipaje de politie pe strazi in Timisoara. Au verificat respectarea ordonantei militare care interzice circulatia intre orele 22.00 si 6.00. Foto si video

23 martie, 2020 - 10:56 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
2

TIMISOARA. Zeci de echipaje de politie in patrulare pe strazile din Timisoara in prima noapte in care se aplica masurile impuse de a doua ordonanta militara in situatie de urgenta, pentru stavilirea raspandirii coronavirusului.

CITESTE SI: Primul judet din Romania care intra in carantina. Locuitorii nu mai au voie pe strazi nici ziua. Anuntul prefectului 

Oamenii legii au vrut sa verifice daca oamenii respecta noile reguli de circulatie si nu-si parasesc locuintele in intervalul orar 22.00 – 6.00 decat in conditii speciale, avand asupra lor adeverintele ori declaratiile pe proprie raspundere cu privire la deplasarile nocturne.

In urma controalelor s-au aplicat 116 amenzi, in valoare de 55.800 lei celor care nu aveau asupra lor documentele.

 

Va reamintim, din noaptea de 23 spre 24 martie au intrat in vigoare masurile unei noi ordonante militare. Potrivit acestora, se interzic deplasarile in afara locuintei. Fac exceptie urmatoarele situatii:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi, atunci cand activitatea profesionala este esentiala si nu poate fi amanata sau desfasurata de la distanta;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;
c) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;
d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;
e) deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizică individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice.

Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere.

Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

VIDEO: George Stefanita



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Legea asta sa nu iesi noaptea e ca sa mareasca frica si sa creeze si mai multa panica. virusu nu se transmite noaptea mai mult decat ziua. unde mai pui ca ziua e si mai aglomerat.

  2. @gheo, e defapt ca sa se obisnuiasca oamenii, ca dupa nu mult timp se va interzice si ziua, si, sa nu fie atat de mare socul pentru oameni.