Noutati :

Amenda pentru firma care se ocupa de curatenia de pe strazi, la Timisoara. Neregulile gasite in urma unui control

10 iunie, 2019 - 07:44 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Au avut loc controale in tot orasul, iar in urma lor, firma SC Brantner SRL, cea care se ocupa de curatenia stradala din Timisoara, s-a ales deja cu o amenda usturatoare de la Garda de Mediu.

CITESTE SI: Liber la largire pe o strada aglomerata din Timisoara, unde vom circula pe 3 benzi. Ce spun arheologii Foto 

20.000 de lei trebuie sa plateasca firma, dupa ce o comisie de control formata din reprezentantii Garzii de Mediu, ai DSP, ANRSC si ai Prefecturii Timis au constatat o serie de nereguli. Conform raportului intocmit de comisia mixta formata la nivelul Prefecturii Timis, intre 4 si 8 iunie a fost verificat modul in care s-a facut curatenie in mai multe locuri din Timisoara, respectiv in zona centrala, in Calea Bogdanestilor, in Piata 700, dar si pe bulevardul Sudului si zonele Buziasului, Aradului, Toronalului si Lipovei.

In urma controlului, reprezentantii comisiei au stabilit ca „salubrizarea se realizeaza cu precadere in zona centrala si în zona Bulevardul Sudului”. De asemenea, „in majoritatea locatiilor verificate au fost constatate existenta deseurilor in statiile mijloacelor de transport in comun si nu se asigura curatenia stradala pe domeniul public in toate zonele, conform caietului de sarcini pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare stradala in Municipiul Timisoara”.

S-a mai constatat ca „unele strazi, alei, parcari publice, statii de mijloace de transport in comun, zone pietonale nu sunt maturate”, insa exceptie fac „zona centrala si bulevardul Sudului, unde periodic se efectueaza lucrari de curatenie stradala”.

De asemenea, in urma controlului s-a stabilit faptul ca firma care face curatenia stradala la Timisoara inca nu are inca Autorizatia de Mediu obtinuta.

CITESTE SI: A pornit operatiunea de dezinsectie si deratizare la Timisoara in tot orasul. Reprezentantii firmei: Este dezastru, e nevoie de cel putin 7 stropiri 

In acest moment, conform raportului, SC Brantner SRL se ocupa de curatenia stradala din Timisoara cu 14 maturatori mecanice si electrice dotate cu sistem de aspirare, 3 compactoare, 4 camionete, 2 cisterne cu apa, 2 autospeciale de transport containere si are 93 de muncitori necalificati si 22 de angajati auxilieri.

Va reamintim ca, saptamana trecuta, primarul Nicolae Robu ataca comisarii Garzii de Mediu, dupa ce si Primaria Timisoara a fost amendata, in luna mai, pentru gunoaiele gasite in oras. Atunci, in timpul verificarilor, comisarii constatatu ca „numeroase strazi, alei, parcari publice, statii ale mijloacelor de transport in comun si zone pietonale de afluenta publica erau insalubre, zonele de circulatie pietonala si auto fiind partial acoperite cu deseuri, care erau prezente si in jurul cosurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, iar pe spatiile verzi/scuaruri existau saci cu frunze, gramezi de crengi si alte deseuri amestecate”.

Ca urmare a controlului, Primaria Timisoara a fost amendata cu 15.000 de lei, iar Garda de Mediu a dat mai multe termene pentru remedierea problemelor constatate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu se poate. Chiar eu am văzut într-o noapte cum vreo 7 comisari de la garda financiara, îmbrăcați la costum, au coborât din mertane cu brate de crengi, saci de gunoaie, etc și le aruncau prin oraș. Ba unii dintre ei aveau niște spray-uri din alea chinezești de muște și pulverizau în aer sa polueze orașul. Maimuța oprita, tiai luat tratamentul azi?

  2. Nu se poate asa ceva,cineva rauvoitor arunca gunoaie pe strazi dupa ce trec cei de la firma de salubritate agreata de microbu doar sa ii faca in ciuda si sa fie amendata primaria.Oameni foarte rai.Pletosu trebuie sa faca o calificare in meseria de maturator,ca lector si primar e varza.

  3. In zona Freidorf (lic.auto)nu se vede picior de om dela curatenie,voi veniti sa imi ziceti ca se face curat in tot orasul.

  4. Nici macar in zona centrala nu se face curatenie:exemplu:zona Prefectura, Medicina si strazile adiacente:gunoi si noroi si frunze uscate din toamna, acum facute pojghita groasa, resturi vegetale la tot pasul stau in gramezi mari!
    Asta e doar o alta „mare realizare”a iepocii Robu:jeg peste tot.

  5. In zona Iosefin, in Dambovita angajatii Brantner plimba paharele de cafea sau isi butoneaza telefoanele. De fapt sunt fostii angajati Retim.

  6. In zona Iosefin, in Dambovita angajatii Brantner plimba paharele de cafea sau isi butoneaza telefoanele. De fapt sunt fostii angajati Retim.