Noutati :

Ambasadorul Mexicului, la Universitatea Politehnica Timisoara. Un cadou surpriza pentru timisoreni

6 martie, 2019 - 12:11 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
1

TIMISOARA. Ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Statelor Unite Mexicane in Romania, E.S. Jose Guillermo Ordorica Robles, s-a aflat marti, 5 martie 2019, la Timisoara, unde a semnat protocolul de infratire a municipiului de pe Bega cu orasul mexican Cancun, la sediul Primariei Timisoara, dupa care a vizitat Universitatea Politehnica Timisoara.

Prima oprire a fost la Rectoratul UPT, unde a venit insotit de o delegatie a reprezentantilor statelor vorbitoare de limba spaniola: Anaeli Victorica Razo, consul al Statelor Unite Mexicane la Bucuresti, dr. Adrian Badescu, consul onorific al Statelor Unite Mexicane la Timisoara, Jose Miguel Vinals Arino, consul onorific al Spaniei la Timisoara, si Rufino Delgado Montenegro, Consul Onorific al Republicii Peru la Timisoara. In sala de consiliu de la Rectoratul UPT, acestia au discutat cu prorectorii prof.dr.ing. Marius Otesteanu si conf.dr.ing. Florin Dragan si cu decanul Facultatii de Stiinte ale Comunicarii, prof.dr. Daniel Dejica-Cartis, despre posibilitatile de colaborare cu universitati din Mexic, a semnat in cartea de onoare a UPT si au agreat asupra unei colaborari pe linie culturala intre Ambasada Statelor Unite Mexicane in Romania si Universitatea Politehnica Timisoara.

In incheierea vizitei, E.S. Jose Guillermo Ordorica Robles a avut, la Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Timisoara, o intalnire cu studentii, carora le-a prezentat atat istoria mai putin cunoscuta a Mexicului, cat si situatia actuala, inclusiv sistemul de invatamant superior si posibilitatile si oportunitatile de studiu de acolo.

Cu aceasta ocazie, ambasadorul Statelor Unite Mexicane in Romania a anuntat si un cadou pe care il face atat studentilor UPT, cat si tuturor timisorenilor. Filmul mexican „Roma”, care a castigat Premiul Oscar 2019 pentru cel mai bun film strain, cel mai bun regizor si cea mai buna imagine, va fi proiectat in perioada imediat urmatoare la Biblioteca UPT, cu intrare libera, la o data ce va fi anuntata cat de curand.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si uite asa mexicanii lor, din America, se intalnesc cu mexicanii nostri, din Romania…