Noutati :

Alti bani pentru biserici din bugetul Timisoarei. Primaria da aproape 40.000 de euro la ortodocsi si baptisti

10 iulie, 2014 - 12:17 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
16

TIMISOARA. Biserica Crestina Baptista Golgota din Timisoara va fi renovata cu bani din bugetul local. Tot cu bani din bugetul local va fi restaurata si pictura murala a Bisericii Ortodoxe Romane din Freidorf. Consilierii locali urmeaza sa aprobe luna aceasta alocarea a aproape 40.000 de euro din bani publici pentru lucrarile ce se impun la cele doua biserici.

La Biserica Crestina Baptista Golgota din Piata Atena nr. 1 va fi reparat acoperisul cladirii cu termoizolatie si hidroizolatie, va fi reparata cupola de sticla, urmand sa fie pusa sticla cu transfer termic foarte mic si va fi facuta termoizolatia cladirii cu polistiren si tencuiala decorativa, se arata in referatul care insoteste proiectul de hotarare pentru alocarea banilor.

„Valoarea totala a lucrarilor cuprinse in anexele la contract este in suma de 52.378 euro, echivalentul a cca. 231.000 lei, din care comitetul bisericii solicita de la Municipiul Timisoara o finantare de 130.000 lei. Avand in vedere cele mentionate, propunem alocarea sumei de 100.000 de lei din bugetul local”, se mai arata in anexa semnata de viceprimarul Dan Diaconu. Asta inseamna aproape 23.000 de euro.

Restul de bani din totalul de aproximativ 40.000 de euro, mai exact 65.000 de lei – 14.800 de euro, se vor duce la Biserica Ortodoxa din Freidorf. Acolo sunt necesare operatii de „desprafuire, curatare, spalare, ingrasare, vernisare, integrare„. Valoarea totala a lucrarilor este de 88.800 de lei, preturile fiind luate in calcul conform celor stabilite de Comisia de Pictura Bisericeasca, „metrajul fiind cuprins din devizul de pictura initial din anul 1979”. Pictura murala va fi restaurata de pictorul Eugen Papici, sustin fetele bisericesti.

Oricum, banii se vor da abia dupa ce Consiliul Local aproba cele doua proiecte si dupa ce reprezentantii celor doua biserici vor justifica cheltuielile. Anul acesta, 365.000 de euro din bugetul Timisoarei sunt investiti in bisericile din oras. Pana acum au fost alocati 308.000 de euro.

Foto: BanaterraInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 16comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. bine a-ti venit in Evul Mediu .

  • Corect e ati nu a-ti. Cratima este necesara doara acolo unde particula despartita are sens daca o legi de cuvantul ce umreaza: Cred ca ti-ar placea sa vii la mare (ar placea)

 2. DE CE ? si de ce si pt biserica baptista sa i ajute ai lor daca vor ce noi suntem ca natie baptisti ? Cand aud cuvintele bani si biserica in aceeasi propozitie mi se face rau direct. Nu e ok asa.

  • nici cu ortodocsii nu mi-e rusine

  • Dreptul pentru anumite fonduri publice nu ti-l faptul ca faci parte dintr-o denominatiune dominanta numeric, ci faptul ca platim toti in egala masura impozite statului. Cand e vorba de platit taxe, acolo suntem egali, nu? Acolo nu va mai grabiti sa va oferiti a plati taxe mai multe ca baptistii fiindca sunteti mai multi „ca natie”. Mie mi se face „rau direct” cand vad idioti atei ca dumneata, care nici macar nu aduc argumente juste in fata, ci numai apucaturi plecate din preconceptii. Dumnezeu sa va dea intelepciune, ca inteligenta degeaba aveti.

   • basti jigodie, ne crezi prostii ???

   • IAR ZECIUIALA MERGE…IN BUZUNARELE PASTORILOR!
    NICI CU FRATII ORTODOCSI NU IMI ESTE FRICA..!
    TOTI AU BAIERILE PUNGII DESCHISE LARG!
    CAT PRIVESTE REPARATIILE, NECESARE FARA INDOIALA, ELE TREBUIE FACUTE DIN BANII CONTRIBUABILOLOR CREDINCIOSI IAR NU DIN BUGETUL COMUNITATII, CARE ARE ALT SCOP>DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII LOCALE !
    PAREREA MEA!

 3. Sa se roage in corturi ca americanii oricum de acolo le au venit filmele astea sa fie baptisti.

 4. Baptistii au nevoie de finantare ? LOL

  Sa plece sa invete in SUA cum se fac bani cu o biserica. Cand lucram in California, un coleg de „breasla” avea postul de admin de sistem pt. 1 (o) biserica baptista in Orange county (cu cateva sute de enoriasi). Dupa ce isi imparteau niste salarii gigantice (el primea peste 100 mii $/an ceea ce era putin, comparat cu altii) mai ramaneau cu peste 1 mil $/luna.

  • Adaugare: orice baptist era (in SUA) obligat (moral) sa dea 10% din venitul sau bisericii (si mai toti faceau asta). Nu se aplica si in Ro ?

 5. Oare baptistii nu platesc impozite in Romania si unde este dragostea dragi ortodocsi si oare nu este un singur Dumnezeu si oare nu era Timisoara orasul intelegerii?

  • bastii jigodie, ne crezi prostii si fraieri !!!

 6. Nuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!
  macar pentru intretinere si renovari sa se ,,abuzeze;; de zeciuala si cutia milei…!!!

 7. Sa se duca dracu cu bisericile lor cu tot , bani se pot da la spitale sau case de copii unde chiar este nevoie de ei !!!!!!!!!!!!!

  • PROBLEMA ESTE CA MULTI CONSILIERI LOCALI AU PROMIS IN CAMPANIE”MAREA CU SAREA” PENTRU A FI ALESI…
   ACUM A SOSIT DECONTUL.

 8. astai petru pocaitimsj.