Noutati :

Alte 29 de blocuri vor fi anvelopate la Timisoara. Care sunt zonele in care se vor incepe mai repede lucrarile

14 februarie, 2017 - 01:29 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Dupa ce pe exercitiul financiar 2007-2014 la Timisoara au fost anvelopate 50 de blocuri pe bani europeni, programul de eficientizare energetica va continua si in anii urmatori. Cateva zeci de blocuri vor intra in reabilitare inca din acest an, iar pentru unele a fost deja depusa cererea de finantare.

CITESTE SI: I-au golit frigiderul de suparare! Scene tragi-comice intr-o casa din Timis 

Primaria vrea sa reabiliteze termic pe bani europeni minim 60 de blocuri pe programul de finantare 2014-2020.

Pentru 29 dintre blocurile intrate in acest program municipalitatea a lansat licitatia pentru faza de proiectare. Acestea se afla in diferite zone ale orasului.

Aceste blocuri care fac obiectul acestor licitatii sunt in zonele Dambovita, Aries, Averescu, Stiintei-Martirilor, Aradului-Torontalului, Lipovei, Popa Sapca, Soarelui, Odobescu-Complex. Asa sunt grupate. Vom continua si vom scoate la licitatie proiectarea si pentru alte blocuri. Vom merge pe loturi. Vrem sa eficientizam aceasta activitate si de aceea nu asteptam„, a declarat primarul Nicole Robu.

CITESTE SI: Concurs national de dramaturgie, la Teatrul National Timisoara. Care sunt regulile si in ce consta premiul cel mare?

Suma pe care municipalitatea spera sa o atraga pentru anveloparea blocurilor este de 15 milioane de euro. Timisorenii care vor sa isi anvelopeze blocurile vor trebui insa sa se grabeasca cu documentatia.

Ii rugam pe cetateni sa se miste repede cu tot ce le cere aparatul primariei pentru a beneficia de finantare. Regula e primul venit, primul servit. Noi putem accede la o suma importanta, dar trebuie sa ne grabim. Noi avem o lista de blocuri, dar daca nu se raspunde, sarim peste lista si mergem la cei care au venit ulterior cu declararea interesului… Vom face mai multe blocuri decat pe exercitiul 2007-2014. Acum vom incerca sa facem daca se poate 70-80, dar minim vor fi 60 pentru a fi mai multe pe exercitiul trecut„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Pe langa cele 29 de blocuri care sunt in stadiul de proiectare, pentru alte sase s-a depus documentatia necesara pentru aprobarea finantarii. Cele sase blocuri se afla pe strazile Aleea F.C. Ripensia nr.4-8, Bv. Corneliu Coposu nr.18, Surorile Martir Caceu nr.27, str. Măgura nr.6, Maresal Alexandru Averescu nr.51, str. Invatatorului nr.3.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ar fi bine să se folosească și alte culori pentru decorarea blocurilor anvelopatre, pentru că pe Calea Șagului nu mai scapi ce cenușiu închis-deschis, ca niște țevi industriale din uzinele lui Ceaușescu. Cred că s-ar putea găsi ușor alte combinații de culori mai vesele și moderne. Ar fi păcat să se rateze ocazia.

    • LA PRAFUL SI MIZERIA ORAS TIMISOARA NU PREA SE PRETEAZA CULORI DESCHISE LA FATADE BLOC.DUPA O PLOAIE PRAFUL DEPUS PE FATADE SIRUIE INCOLACIT ,IN 2-3 ANI TREBUIE SA VOPSESTI DIN NOU FATADA.MONTAJ SCHELE ,VOPSELE, MANOPERA SINT COSTURI URIASE PT. LOCATARII BLOCURILOR CARE TOATA LUMEA STIE CUM TRAIESC. DECI SINT FRUMOASE CULORILE DESCHISE ,VII,DAR POPORUL ROMIN MAJORITATEA SINTEM OAMENI SARACI CARE NU N-E PERMITEM SA ZUGRAVIM FATADELE BLOCURILOR LA FIECARE 3-5 ANI.

  2. proiectul pentru cele 6 blocuri din ripensia, averescu, corneliu coposu, surorile caceu etc. a fost deja respins (verificati la ADR Vest)