Noutati :

Alerta la Liceul C.D. Loga! Cladirea e un pericol pentru elevi. Robu: Putem sa dam drumul la licitatia pentru reabilitare, acum se fac reparatii

7 septembrie, 2013 - 01:14 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Reabilitarea cladirii in care functioneaza Liceul C.D. Loga a fost blocata o buna bucata de timp, cu toate ca banii sunt deja asigurati de Banca de Dezvoltare a Germaniei. Problema e ca proiectantii de la noi nu s-au inteles cu nemtii, asa ca licitatia pentru gasirea unei firme care sa efectueze lucrarile nu a putut fi demarata.  Cu alte cuvintem noul an scolar incepe la Colegiul Loga cu un imobil ce prezinta un real pericol pentru copii.

Atat elevii, cat si profesorii vor trebui sa fie atenti pe unde circula, cladirea aflandu-se intr-o stare deplorabila: acoperisul este degradat, apa s-a infiltrat prin tavan si ploua pur si simplu in scoala. S-au facut fel de fel de reparatii, cu ajutorul detinutilor, se lucreaza chiar si acum, spune primarul Nicolae Robu, insa pana cand cladirea nu va fi renovata complet,  elevii sunt in primejdie.

Reprezentantii Primariei Timisoara puteau aloca bani din buget pentru renovare, insa exista promisiunea de la nemti.

„Este o situatie foarte grava. Aveam de ales intre a beneficia de aceasta oportunitate de finantare avantajoasa pe proiectul cu Banca de Dezvoltare a Germaniei, asumand o cronologie a lucrurilor nemultumitoare sau a renunta la acea finantare – pentru care credeti-ma ca am muncit mult, pentru ca initial acea intelegere fusese facuta de vechea administratie cu banca germana pentru cladiri private – si a dedica bani din venituri proprii, pentru reabilitarea complexa. Am optat sa nu ratam aceasta finantare avantajoasa, contand pe faptul ca lucrurile vor merge fara probleme”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul spune ca s-au facut reparatii, pentru ca nu putea fi demarata licitatia din cauza unor neintelegeri.

„Intre proiectantii germani si cei romani au aparut divergente. Ne limitam la interventii de avarii, cladirea sa aiba un aspect decent, sa asigure securitatea profesorilor si a elevilor, tuturor celor care intra in scoala. (…) Asta e situatia trista, ca noi ne trezim acum cu toate scolile aproape intr-o stare de degradare avansata. S-au rezolvat divergentele. Luni dimineata, este un angajament ferm, ca putem sa dam drumul la licitatie. M-am interesat cum stau lucrurile. Ni se prezinta documentatia in toata regula cu agreerea solutiilor si de catre consultanti, incat sa putem da drumul la licitatie. Numai ca stiti cat dureaza o licitatie”, a explicat Robu.

Pana acum, spune primarul, s-a facut curatenie, dar peste aceste lucrari de intretinere trebuie sa se faca lucrarile de reabilitare. Intrebat cand vor incepe mai exact lucrarile de renovare, edilul nu a putut sa avanseze o data exacta, nestiind cat dureaza licitatia.

„S-a facut curatenie, nu s-au facut lucrarile care sa afecteze cladirea. Toate sunt lucrari de intretinere, peste ele vin lucrarile aprobate conform legii. Primaria a facut interventii si face in continuare. Acum se lucreaza, sunt muncitori acolo. Mi-e greu sa dau o data exacta, pentru ca se sta probabil minimum o saptamana si maxim 2 pana cand se da unda verde pentru publicarea caietului de sarcini. Se sta pentru depunerea ofertelor, pot fi contestatii, pot fi cereri de clarificare. Eu pot sa spun ca facem tot ce ne sta in putinta pentru ca lucrarile sa inceapa cat mai repede”, a conchis Robu.

Cert este ca noul an scolar va gasi cladirea in acelasi hal ca si pana acum. Ramane de vazut cand vor incepe lucrarile de reabilitare.

CITESTE SI: Au inceput lucrarile de renovare la Liceul Lenau, cu bani de la nemti. Primaria Timisoara va inapoia 700.000 de euro Germaniei

CITESTE SI: Inca 6 cladiri istorice din Timisoara vor fi reabilitate cu bani de la nemti. Printre ele, si cea in care se afla sediul PNLInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...